MERKELOVA OTKRILA! U javnom nastupu objasnila od kada ima BOLEST, i sa kakvim se problemima nosi: Sve je počelo od jedne teške porodične situacije

Autor:

Svet

08.06.2022

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Upitana za drhvaticu, koja je bila uočljiva prilikom prve posete predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, Merkelova je rekla da je to bilo vezano za smrt njene majke.

MERKELOVA OTKRILA! U javnom nastupu objasnila od kada ima BOLEST, i sa kakvim se problemima nosi: Sve je počelo od jedne teške porodične situacije

Foto: Tanjug/AP

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel govorila je sinoć, u prvom javnom nastupu pred novinarima nakon odlaska sa vlasti, i o ličnim stvarima, kao što je drhtavica na kraju njenog mandata, koja je zabrinula mnoge Nemce.

Upitana za drhvaticu, koja je bila uočljiva prilikom prve posete predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, Merkelova je rekla da je to bilo vezano za smrt njene majke. Rekla je da boluje od tuge.

- To je bilo vezano za smrt moje majke, i nakon toga, i strah da ponovo dođem u takvu situaciju - prenela je iskreno ono što se čuvalo kao tajna dok je bila na vlasti.

Republika

Foto: Tanjug

Angela Merkel

Upitana kako je trenutno, Merkelova je kazala da se sada lično oseća odlično.

- Zamišljala sam nešto drugačije vreme posle mog mandata, a i 24. februar bio je prava prekretnica. Lepo je raditi i druge stvari nakon što sam dobrovoljno napustila funkciju. Naravno ostajem uvek političko biće - objasnila je ona.

Merkelova je istakla da je odlučila da ne izađe ponovo na izbore pošto je posle 16 godina na vlasti primetila da ponekad nije bila više toliko borbena kao osam godina pre.

- Za mene je to bio pravi trenutak. U demokratiji je normalno da ljudi, koji su izabrani, mogu biti i razvlašćeni. Zemlje u kojima toga nema su mi sumnjive - objasnila je bivša nemačka kancelarka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading