Čovek se davi, policajci neće da mu pomognu: Udavi se, ne uskačem unutra! (FOTO)

Autor:

Svet

07.06.2022

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac se udavio u rezervoaru dok su ga tri policajca posmatrala, odbijajući da uđu i spasu ga.

Čovek se davi, policajci neće da mu pomognu: Udavi se, ne uskačem unutra! (FOTO)

Foto: Printscreen/City of Temple

Dana 28. maja oko pet sati ujutro, prema nedavno objavljenom video snimku, policija je odgovorila na navodnu svađu između žrtve Bikingsa i njegove žene. Žena, koja se na snimku identifikuje kao Bikingsova supruga, kaže da njih dvoje ponekad imaju nesuglasice, ali da Bikings nije bio fizički nasilan sa njom.

Objavljeni video-snimak kamere i transkript incidenta objavljen 3. juna pružaju uvid u događaje koji su doveli do Bikingsovog utapanja i ulogu policajaca koji su bili na licu mesta.

Republika

Foto: Printscreen/City of Temple

 

Dva policajca tada prilaze Bikingsu, koji je sedeo na klupi blizu mosta, dok je treći policajac stajao u blizini. Oko 5.12 sati, Bikings se popeo preko kratke metalne ograde između šetališta i vode. Dok je Bikings išao prema vodi, pitao je da li je slobodan da ide, na šta su policajci odgovorili: "Ne možeš da plivaš u jezeru, čoveče"

Bikings je ušao u vodu i počeo da pliva dalje u jezero. Dok je Bikings plivao, jedan policajac je pitao drugog: "Šta mislite koliko će daleko moći da pliva?" Ubrzo nakon toga, prema transkriptu snimka kamere koji je objavljen, Bikings je počeo da govori policajcima da se davi.

Foto: Printscreen/City of Temple

 

Šon Bikings je potom zamolio za pomoć dok se borio da ostane na površini u rezervoaru u gradu Tempe u Arizoni, krajiem maja. Međutim, policajci Tempe su bez intervencije gledali kako se Bikings davi u vodi. "Udaviću se. Udaviću se", rekao je Bikings, prema transkriptu snimka incidenta 28. maja koji su objavili gradski zvaničnici.

- U redu, ne uskačem za tobom - rekao je policajac, identifikovan kao policajac 1 u transkriptu, nekoliko trenutaka kasnije, nakon što je uputio Bikingsu koji se uhvatio za ogradu.

Foto: Printscreen/City of Temple

 

Sada su tri policajca Tempea stavljena na "nedisciplinsko plaćeno administrativno odsustvo" dok Odeljenje za javnu bezbednost Arizone i Policijska uprava Skotsdejla istražuju odgovor policajaca na zahtev grada Tempe, rekli su gradski zvaničnici. Grad nije objavio imena policajaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading