Četvorogodišnji dečak NESTAO iz porodične kuće! Našli su ga SMRZNUTOG, GLADNOG I ŽEDNOG!

Autor:

Svet

06.06.2022

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvorogodišnji dečak pronađen je bezbedan tokom vikenda nakon što je nestao više od 24 sata u divljini okruga Linkoln i Sanders, prenose KBZK vesti.

Četvorogodišnji dečak NESTAO iz porodične kuće! Našli su ga SMRZNUTOG, GLADNOG I ŽEDNOG!

Foto: shutterstock

Rajker Veb je nestao u petak kasno popodne iz porodičnog dvorišta na autoputu 56 južno od Troje na istočnoj strani Bul Lejka. Nije ga bilo dva sata.

U neposrednoj potrazi su u petak pomogli kopneni tragači, terenska vozila, nekoliko dronova i timovi pasa, a potom su se u potragu pridružila dva helikoptera i bespilotne letelice Nacionalne garde Montane iz okruga Flathead i policija Spokane.

Šerif okruga Linkoln Daren Šort izveštava da, iako je potragu bila otežana veoma lošim vremenskim uslovima, Rajker je pronađen u nedelju ujutru u oblasti Pajn Ridž puta pored puta Saut Fork Bul reke, u okrugu Sanders.

Foto: ST/A. NALBANTJAN

Potraga/Ilustracija

Vlasti navode da je Rajker bio raspoložen, očigledno zdrav, iako je bio gladan, žedan i hladno. Rajker je odveden u medicinski centar Kabinet Peaks u Libiju na procenu. U potrazi je učestvovalo više od 50 ljudi.

Kancelarija šerifa okruga Linkoln izveštava da je četvorogodišnji Rajker Veb „pronađen živ i dobrog zdravlja“.

Dok je policija tragala za nestalim dečakom, kancelarija šerifa okruga Linkoln saopštila je na društvenim mrežama da Rajker ima crvenu kosu i plave oči i da je poslednji put viđen kako se igra sa porodičnim psom ispred porodične kuće u dvorištu, koja se nalazi na istočnoj strani Bul Lejka. Nije bilo poznato kakvu je odeću nosio u trenutku nestanka

Šerifova kancelarija je dala sledeće informacije:

- Pored stalnog prisustva tragača na zemlji i terenskih vozila, nekoliko dronova i timova pasa je bilo u mogućnosti da se rasporedi juče nakon prvobitnog izveštaja, zajedno sa jedinicom čamaca na jezeru. Dva Bear Air-a su pokušala da se rasporede juče, ali su morala da se vrate Zbog loših vremenskih uslova. Danas su dva helikoptera Nacionalne garde Montane Air-a i nekoliko dronova iz Flatheada i Spokane-a bili u mogućnosti da se rasporede, pored više timova pasa i nastavka potrage na zemlji i ATV-u. Bilo je izuzetno teško doći do dodatnih vazdušnih sredstava u dolinu Bull Lakea zbog veoma loših vremenskih uslova koji su se sastojali od kiše, slabe vidljivosti i niskog plafona. Ova sredstva nastavljaju da prate vremenske prilike u potrazi za dodatnim otvorima za letove. Takođe se pokazalo da je gusta vegetacija u ovoj oblasti izuzetno teška za pretraživanje - izvestili su. 

Srećom, mali dečak je pronađen i vraćen svojoj porodici na sigurno. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading