Pancer hteo da se vrati porodici, pa POGINUO! Saborac otkriva poslednju želju Nemca ubijenog u Ukrajini!

Autor: Republika

Svet

06.06.2022

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Granata je pogodila objekat u kojem je bila stacionirana Bjernova jedinica i tom prilikom on je zadobio povrede, koje je bilo nemoguće sanirati, otkrio je Nemčev prvi saborac.

Pancer hteo da se vrati porodici, pa POGINUO! Saborac otkriva poslednju želju Nemca ubijenog u Ukrajini!

Foto: Tanjug/AP

Okolnosti pogibije nemačkog dobrovoljca Bjerna C. iz Branderburga, koji se priključio ukrajinskoj vojsci počinju polako da se rasvetljavaju. Kako navodi najbliži Nemčev saborac Bjern je 31. maja bio u drugoj smeni u osmatračnici, koja je granatirana oko pola sedam uveče. Bjern se tada nalazio napolju kod drvene ograde i zadobio je povrede upravo kada je ta ograda razneta u param parčad.

Bio je još živ, ali mu je telo bilo potpuno izbodeno iverima i krvario je od tolikih rana. Pokušao sam sve, zaista sve, da zaustavim krvarenje, ali sam znao da je to nemoguće. Dva sata kasnije bio je mrtav. Zapravo je želeo da se vrati kući u Branderburg kod svoje devojke i deteta - ispričao je vojnik za nemački medij Fokus onlajn.

Kako je naveo Bjernov saborac zvali su ga "Pancer", po nemačkom tenku kojim se vojska prvi put počela naoružavati tokom Drugog svetskog rata:

Uvek je bio ljubazan prema svima, jedan od najboljih ljudi koje sam poznavao. Bio je krupan i snažan, zato smo ga zvali Pancer.

Porptarol legije u kojoj se borio Nemac, Demijen Magru, nije želeo da komentariše okolnosti njegove pogibije, ali je naveo da su u protekle tri nedelje pala još tri legionara, koji dolaze iz Holandije, Australije i Francuske.

Kako nemački mediji prenose, dobrovoljac je preminuo u blizini Harkova još prošle nedelje, a njegova porodica ima puno pravo da računa na novčanu nadoknadu za njegovu smrt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Buda

06.06.2022 23:48

Eo suzica krenula...sad će devojku da mu zabavlja neki Rus...za par meseci...

tito

18.06.2022 20:36

neka je i svi oni koji su otisli tamo da se bore na strani nacisticke ukrajine ...