VAŠE VELIČANSTVO MAMA: Princ Čarls šokirao izjavom na proslavi platinastog jubileja kraljice Elizabete

Autor:

Svet

05.06.2022

06:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski princ Čarls zahvalio je kraljici Elizabeti II u ime "celog sveta" na njenoj neverovatnoj posvećenosti dužnosti.

VAŠE VELIČANSTVO MAMA: Princ Čarls šokirao izjavom na proslavi platinastog jubileja kraljice Elizabete

Foto: Tanjug/AP

Princ Čarls proglasio je kraljicu kao svačiju „majku“ u emotivnom odavanju počasti njenom platinastom jubileju.

Uz klicanje 10.000 okupljenih  ispred Bakingemske palate Čarls je izjavio: „Njeno veličanstvo...mama”, dok je zahvalio 96-godišnjoj kraljici u ime „celog sveta” na njenoj neverovatnoj posvećenosti dužnosti.

Iskrene reči princa od Velsa bile su usklađene sa projekcijama na Bakingemsku palatu kraljice snimljene tokom njenih sedam decenija na tronu, koje je posebno odabrao sam Čarls.

U nekoliko istorijskih trenutaka, prikazana je kraljica kako se vozi kočijom tržnim centrom kada je Nelson Mendela bio u državnoj poseti Ujedinjenom Kraljevstvu 1996. i rukovanje između kraljice i bivšeg zamenika prvog ministra Severne Irske Martina Mekginisa skoro tačno pre decenije, u junu 2012.


Dok su klicanje nastavile da se protežu niz kultni londonski tržni centar, gde su hiljade drugih stvorile patriotsko more crvene, bele i plave, Čarls je rekao: „Razmera večerašnje proslave – i izlivanje topline i privrženosti na ceo ovaj jubilej vikend – naš način je da vam kažemo hvala – od vaše porodice, zemlje, Komonvelta, zapravo celog sveta. „U ime svih nas, želeo sam da odam svoju počast vašem životu nesebične službe „Vaša porodica sada obuhvata četiri generacije. Vi ste naš šef države. Ti si i naša majka“.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading