HITNA EVAKUACIJA! Bajdena sklonili na bezbedno, jer mu je avion nadletao kuću!

Autor:

Svet

04.06.2022

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naređena je hitna evakuacija Američkog predsednika Džozefa Bajdena.

HITNA EVAKUACIJA! Bajdena sklonili na bezbedno, jer mu je avion nadletao kuću!

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džozef Bajden evakuisan je iz svoje kuće u Delaveru gde je bio na odmoru, nakon što je mali privatni avion ušao u zabranjeni vazdušni prostor oko tog objekta, saopštile su Bela kuća i Tajna služba SAD.

Bela kuća navodi da nije bilo pretnje za Bajdena i njegovu porodicu i da su preduzete mere predostrožnosti.

Nako što je situacija procenjena, Bajden i njegova supruga Džil su se vratili u svoju kuću, prenosi AP.

Tajna služba je saopštila da je avion hitno ispraćen iz zabranjenog vazdušnog prostora nakon što je u njega ušao greškom.

Agencija je saopštila da će ispitati pilota, koji, prema preliminarnim rezultatima istrage, nije bio na odgovarajućem radio kanalu i nije poštovao plan puta.

Prema standardnoj proceduri, kada predsednik putuje van Vašingtona, Federalna uprava za avijaciju objavljuje restrikcije za letove nedelju dana pre njegovog puta.

Restrikcije obuhvataju zonu zabranjenog leta u radijusu od 10 milja (oko 16 kilometara) unutar ograničene zone od 30 milja (oko 48 kilometara).

Evakuacije su se dešavale i ranije, poput one 2015. kada je, usred konferencije za novinare, ispražnjena Bela kuća zbog navodne dojave o bombi. 

Kompletna evakuacija se pominjala i 2020. godine kada je Amerika bila pod najvećim udarom pandemije koronavirusa kada se spekulisalo da će se Tramp evakuisati u bunker kako bi zaštitio svoje zdravlje.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading