ZELENSKI SE NIŠTA NE PITA?! CNN: Sudbina Ukrajine ne rešava se u Kijevu

Autor:

Svet

04.06.2022

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sudbina Ukrajine neće se rešavati u Kijevu, a prekid ratnih operacija na istoku Ukrajine zavisiće od dogovora SAD i evropskih partnera.

ZELENSKI SE NIŠTA NE PITA?! CNN: Sudbina Ukrajine ne rešava se u Kijevu

Foto: Tanjug/AP/profimedia/printscreen

Džo Bajden Volodimir Zelenski Vladimir Putin

Kako piše CNN, američki zvaničnici se poslednjih nedelja redovno sastaju sa svojim britanskim i evropskim kolegama kako bi razgovarali o potencijalnim okvirima za prekid vatre i okončanje rata u Ukrajini putem sporazuma.

- Ukrajina nije direktno uključena u te diskusije, uprkos opredeljenju SAD "ništa o Ukrajini bez Ukrajine - navodi CNN.

Kako se ističe, među temama sastanaka zvaničnika SAD s britanskim i evropskim kolegama je okvir sporazuma od četiri tačke koji je Italija predložila krajem prošlog meseca.

Republika

Foto: Tanjug/AP/printscreen

 

On uključuje posvećenost Ukrajine neutralnosti u odnosu na NATO, u zamenu za neke bezbednosne garancije i pregovore između Kijeva i Moskve o budućnosti Krima i regiona Donbasa.

SAD i njihovi saveznici konstantno naglašavaju potrebu za rešenjem koje bi okončalo rat u Ukrajini diplomatskim putem,u trenutku kada je sukob prešao svoj 100. dan bez jasnih izgleda za pobedu bilo koje strane, navodi američka televizija.

Američki i ukrajinski zvaničnici saopštili su ranije da Vašington ne vrši pritisak na Ukrajinu da se prikloni određenom planu, i da ne insistira da Kijev direktno pregovara sa Moskvom, prenosi CNN.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading