BACIO TORTU NA MONA LIZU: Počinilac odmah izjavio zašto je ovo uradio (VIDEO)

Autor:

Svet

30.05.2022

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muškarac u invalidskim kolicima pokušao je u nedelju da ošteti čuvenu sliku "Ðokonda", poznatiju kao Mona Liza, Leonarda da Vinčija, u muzeju Luvr u Parizu, ali je torta koju je bacio završila na zaštitnom staklu.

BACIO TORTU NA MONA LIZU: Počinilac odmah izjavio zašto je ovo uradio (VIDEO)

Foto: printskrin

Prema očevicima, muškarac je nosio periku, iznenada je ustao i prišao slici, bacio tortu na nju, na zaprepašćenje posetioca muzeja, preneo je "Tajm".

Čuvari su pohitali da izbace muškarca iz prostorije, a on je mirno izašao, dok su ostali posetioci nastavili da telefonima snimaju scene, koje su se pojavile i na društvenim mrežama.

 

 

Dok su ga stražari izvodili iz prostorije, on je viknuo na francuskom: "Mislite na Zemlju. Ima ljudi koji uništavaju Zemlju. Razmislite o tome... Svi umetnici, mislite na Zemlju. Zato sam to uradio. Treba misliti na planetu". Njegov identitet i razlozi čina nisu saopšteni.

Portret Mona Lize, koji je Leondardo da Vinči kreirao između 1503. i 1519. godine, nikada nije bio u realnoj opasnosti jer je zaštićen debelim neprobojnim staklom. Staklo je postavljeno nakon incidenta 1956. godine kada je donji deo umetničkog dela ozbiljno oštetio vandal, koji je sliku polio kiselinom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading