Supruge zarobljenih vojnika iz Azovstalja u konstantnom strahu: NE ZNAMO DA LI SU JOŠ UVEK ŽIVI!

Autor:

Svet

29.05.2022

20:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dve supruge i devojke ukrajinskih vojnika koji su branili područje čeličane Azovstalj, koje su zauzele ruske snage, rekle su da su dobile malo, ako ikako informacija o sudbini svojih voljenih.

Supruge zarobljenih vojnika iz Azovstalja u konstantnom strahu: NE ZNAMO DA LI SU JOŠ UVEK ŽIVI!

Foto: Facebook/Головнокомандувач ЗС України / CinC AF of Ukraine

Zarobljeni ruski vojnici

- Nisam u poslednje vreme bila u kontaktu sa suprugom, niti sam dobila bilo kakve informacije o njemu. Poslednji put smo se čuli 13. aprila. Kasnije su mi njegovi saborci slali poruke da je još živ - rekla je Ana Ivleva, Antonova supruga, koji je teško ranjen u Azovstalju.

Živi u nadi 

Ivleva je rekla da je u kontaktu sa ukrajinskim zvaničnicima, ali da za sada nema informacija o tome gde se nalaze zarobljeni vojnici Azovstalja i u kom su stanju. Ona je dodala da se nada da je njen suprug još živ.

- Svi mi, cele porodice vojnika, žene, majke, tu smo jedni za druge. U kontaktu smo 24 sata. Uvek delimo sve informacije koje dobijemo. Mi smo kao jedna velika porodica - rekla je Ivleva.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski vojnici

Nakon što je Mariupolj pao u ruske ruke, njegovi branioci su privedeni. Ali još uvek se ne zna tačno koliko je ukrajinskih vojnika u ruskom pritvoru. Moskva tvrdi da se više od 2.000 ukrajinskih branilaca predalo. Ruska državna propaganda ih je opisala kao „naciste“, zbog čega su mnogi zabrinuti kako se prema njima postupa u zatočeništvu.

Ni reči o dečku

Ukrajinka Jana je rekla da nema informacije o svom dečku, koji je branio Azovstal.

- Nisam čuo ni čula ništa o njemu. Poslednji put smo bili u kontaktu 11. maja. Međunarodni komitet Crvenog krsta je u jednom trenutku kontaktirao njegovu majku, ne sećam se tačno kada, a on joj je rekao da je živ - rekla je.

Sa suprugom je razgovarala desetak minuta

Druga supruga veterana, Tetjana, rekla je da je njen suprug, nakon što se predao Rusima, uspeo da je pozove sa nepoznatog broja. Ona je rekla da su neki od njegovih saboraca u pritvoru u gradu u Donjeckoj oblasti, koji drže separatisti.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski vojnici

- Govorio je mirno i samouvereno. Rekao je da ih održavaju u dobrom stanju i da će im možda biti dozvoljeno da dobiju neke pakete u budućnosti - rekla je Tetjana.

Dodala je da je sa njim razgovarala desetak minuta i da je rekao da će pokušati ponovo da se javi.

- Ali to je bilo to. Nije me više zvao i nemam više vesti o njemu - rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading