DODIK PORUČIO: Okupljanje oko Republike Srpske neće prestati

Autor: Tanjug

Svet

08.01.2018

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider RS Milorad Dodik izjavio je da se volja jednog naroda za slobodom i stvaranjem Republike Srpske, ne može poništiti jednom administrativnom merom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Milorad Dodik

Komentarišuću današnji sastanak u Banjaluci predstavnika bošnjačkih političkih partija, koji je sazvao potpredsednik RS Ramiz Salkić navodeći da je proslava 9. januara kao Dana RS "neustavna i diskriminišuća", Dodik je rekao da je Ustavni sud BiH "politički sud, na kojem se odluke donose preglasavanjem".

- Tri stranca i dva Bošnjaka koji su politički zloupotrebili Ustavni sud, preglasavanjem su degradirali snagu tog suda, ali RS je svojim zakonom i sprovedenim referendumom jasno precizirala i pokazala šta je volja ovog naroda - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci. 

On je rekao da su predstavnici svih političkih stranaka sa sedištem u RS, bez bez obzira na političke razlike, prisustvovali polaganju venaca poginulim borcima povodom Dana republike. 

- To govori o okupljanju oko ideje koja se zove Republika Srpska i to neće prestati - ocenio je Dodik. 

On je kazao da su ove godinu na proslavu Dana RS pozvani i ambasadori, od kojih će, kako je naveo, neki doći, a neki ne, dodavši da su se neki od stranih diplomata "drznuli da pišu šta vlast u RS treba da radi". 

- Jedna od ambasadorki, koja nije Amerikanka, napisala je kako mi treba da odustanemo od 9. januara. To je isto kao kad bih je napisao da u njenoj zemlji treba da odustanu od dana republike - naveo je Dodik. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading