SRAMOTNO! Direktor škole nasilnički vukao kroz hodnike učenika sa autizmom!

Autor:

Svet

29.05.2022

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Školski odbor osnovne škole Valter Hil u Tenesiju izglasao je hitno otpuštanje direktora koji je vukao po podu dužine od skoro dva fudbalska terena učenika sa posebnim potrebama.

SRAMOTNO! Direktor škole nasilnički vukao kroz hodnike učenika sa autizmom!

Foto: YouTube/Printscreen

Nakon što je stravičan incident u kome je direktor škole vukao po podu učenika sa posebnim potrebama pronašao svetlost dana, školski odbor u Tenesiju je izglasao njegovo otpuštanje. On je trenutno na neplaćenoj suspenziji, zbog nasilnog ponašanja prema učeniku 2019. godine. 

Incident se dogodio 4. novembra 2019. kada učenik osnovne škole nije postupio u skladu sa zahtevom direktora osnovne škole Volter Hil Helen Kembel, prenosi Fox. 

Kada učenik nije udovoljio zahtevu, Kembel i Boni Marlar, učiteljica, zgrabili su ga za članke i nastavili da ga vuku kroz hodnike, kaže direktor škole Bill Spurlok.

Optužbe za zlostavljanje dece podnete su i protiv Kembela i Marlare, ali ih je kasnije sudija odbacio. Pojedinci su suspendovani sa posla u osnovnoj školi, navodi se u izveštaju.

Spurlok je rekao tokom sastanka odbora škole da optužbe protiv Kembelove, koje se kreću od zlostavljanja dece do uništavanja vladine imovine nakon navodnog pokušaja da izbriše bezbednosne snimke incidenta, ispunjavaju definiciju neprofesionalnog ponašanja i da su osnov za otpuštanje.

Kembel se izjasnio da ne osporava optužbe za uništavanje vladine evidencije i zanemarivanje, i završiće uslovnu kaznu putem sudske diverzije kako bi odbacio optužbe.

Dečak sa autizmom

U prijavi se navodi da je dečak koji je navodno vučen kroz hodnik imao autizam. 

Advokat školskog odbora podelio je fotografije sa snimka incidenta, na kojima se vidi kako se učenik vuče kroz hodnik. Dok su bili u kancelariji, Kembel i Marlar su držali učenika za pantalone. 

Po izlasku iz kancelarije, advokat je rekao da su ga osobe vukle za zglobove i ruke. Pojedinci su, prema rečima advokata, vukli učenika u dužini od 570 stopa, što je skoro dva fudbalska terena, pri čemu mu je majica „jahala pozadi, a gola koža se trljala o taj pod”.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Direktorka vuče učenika sa autizmom po podu

Kejt Kasuboski, koja je koordinator za specijalno obrazovanje u školskom okrugu, rekla je da „nije videla nikakvo ponašanje koje bi predstavljalo vanrednu situaciju“, zbog čega bi dete trebalo da bude vezano. Ona je takođe dodala da „vučenje učenika” po dužini „skoro dva fudbalska terena” nije „pravo obuzdavanje”.

Jedna članica odbora nije bila u potpunosti uključena u ideju da glasa za ukidanje Kembelove i rekla je da je ona „fenomenalna direktorka“ i kritikovala je odbor što nije shvatio njenu stranu priče.

- Apsolutno je odvratno da se ovo prikazuje na TV-u, a gospođi Kembel ne bi bila data prilika da se brani - rekao je Šarp.

- Mislim da je to odvratno i siguran sam da naši nastavnici koji se svakodnevno bave ovakvim problemima danas osećaju jezu i sramotu - zaključio je on. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading