NIJE NAIVNO! Marija Zaharova ozbiljno preti!

Autor:

Svet

26.05.2022

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaharova svake sedmice drži brifinge o aktuelnim temama u vezi sa spoljnom politikom Rusije.

NIJE NAIVNO! Marija Zaharova ozbiljno preti!

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova upozorila je danas da će novinari iz zapadnih zemalja biti proterani iz Rusije ukoliko Jutjub blokira pristup njenim brifinzima.

Zaharova svake nedelje drži brifinge o aktuelnim temama u vezi sa spoljnom politikom Rusije, koji prenosi Jutjub i druge platforme, podseća Rojters.

Neposredno pred ruski napad na Ukrajinu, 16. februara 2022, Zaharova je ismejala predviđanja zapadnih medija o neposrednoj invaziji Rusije na Ukrajinu kada je podrugljivo zatražila raspored ruskih invazija kako bi, navodno, mogla da isplanira svoj odmor u skladu sa tim. 

Samo dan pre invazije, 23. februara, Evropska unija je sankcionisala nju, zajedno sa drugim istaknutim ruskim medijskim ličnostima, kao "centralnu ličnost vladine propagande“ i zato što je "promovisala raspoređivanje ruskih snaga u Ukrajina“.

Tada joj je zamrznuta sva imovina van Rusije, a zabranjen joj je i ulazak u zemlje EU. 

Marija Vladimirovna Zaharova je, inače, direktor Odeljenja za informisanje i štampu Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Ruske Federacije od 10. avgusta 2015. godine.

Zaharova je rođena u porodici diplomata. Njen otac, Vladimir Zaharov, preselio je porodicu u Peking 1981. godine kada je postavljen u sovjetsku ambasadu. Porodica je napustila Peking 1991. kada se Sovjetski Savez raspao i vratila se u Rusiju 1993. godine. Njena majka, Irina, je istoričarka umetnosti koja je radila u moskovskom Muzeju Puškina. Godine 1998. Marija Zaharova je diplomirala na Fakultetu za međunarodno novinarstvo MGIMO, oblast orijentalizam i novinarstvo. Ima diplomu kandidata istorijskih nauka, što je ruski ekvivalent doktorata.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading