ZASTRAŠUJUĆE POSLEDICE RATA U UKRAJINI: Ubijeno preko 240 dece!

Autor:

Svet

26.05.2022

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat u Ukrajini se rasplamsao, a velike posledice se posebno osećaju na istoku, gde je u Donjeckoj oblasti ubijeno više od 150 dece. Život je izgubilo prekon 240 dece tokom trajanja ruske invazije na Ukrajinu.

ZASTRAŠUJUĆE POSLEDICE RATA U UKRAJINI: Ubijeno preko 240 dece!

Foto: Ilustracija: Pixabay, Tanjug/AP

Još jedan odraz žestine borbi na istoku Ukrajine, u Donjeckoj oblasti ogleda se u informaciji do koje je došao BBC - u toj oblasti je ubijeno više od 150 dece.

Otkako je Rusija započela invaziju na Ukrajinu, život je izgubilo mnogo dece, kako prenosi ukrajinski glavni tužilac.

Brojka je znatno veća nego u bilo kom drugom regionu zemlje. Ukupan broj izguibljenih dečijih života u Ukrajini je najmanje 240. 

Više od 150 dece je ubijeno u regionu Donjecka otkako je Rusija započela svoju invaziju, rekao je ukrajinski glavni tužilac. Brojka je znatno veća nego u bilo kom drugom regionu zemlje. Ukupan broj u zemlji je najmanje 240.

Neuspešni ruski napadi 

Kako izveštavaju iz Ukrajine, Rusija je bila neuspešna u nekoliko napada preko noći, a trupe su se povukle sa gubicima iz sela Zolota Niva nakon neuspelog napada, navodi Generalštab Oružanih snaga Ukrajine u svom najnovijem ažuriranju.

Foto: Tanjug/AP

Donjeck

Rusija je takođe bila neuspešna u napadu na gradove Nikolajevku i Krivij Rih, navodi se, dodajući da su trupe fokusirale svoje napore na preuzimanje pune kontrole nad gradom Lajman u istočnoj Donjeckoj oblasti Ukrajine, prenosi BBC.

Elektronski rat

Tokom noći je granatirana civilna infrastruktura u južnim gradovima, a ruske trupe su takođe pokušavale da dođu do granica Hersonske oblasti, saopštio je Generalštab, dodajući da Rusija nastavlja ofanzivu na Slavjansk u regionu i poboljšava svoju taktičku situaciju u Izjumu, Severodonjecku i Avdijevki.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ruski vojnici

Ruske snage koriste elektronski rat u svojim napadima u blizini istočnih gradova Bahmuta i Avdijevke, navodi se i dodaje da su snage tokom noći gađale artiljeriju u blizini grada Zaporožja.

Hronologija

  • Ruske snage napale su više od 40 gradova u istočnoj oblasti Donjecka i Luganska, saopštila je Ukrajina
  • Dodaje se da je pet civila poginulo, 12 ranjeno, a 47 civilnih objekata je uništeno ili oštećeno.
  • Gradovi Severodonjeck i Lisičansk u Donbasu ranije su bili pod intenzivnim bombardovanjem
  • Ukrajinski predsednik Zelenski uporedio je veterana američkog državnika Henrija Kisindžera sa onima koji su umirili naciste, nakon što je pozvao na kompromis
  • Ruski predsednik Putin potpisao je ukaz kojim se Ukrajincima u okupiranim oblastima olakšava da postanu ruski državljani
  • Rusija je ukinula gornju starosnu granicu za služenje vojnog roka po ugovoru

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading