(VIDEO) KINEZI STREPE: Tanker bi mogao da eksplodira!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

08.01.2018

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kineska državna televizija ČTV objavila je da postoji rizik da bi naftni tanker, koji se zapalio nakon sudara sa teretnim brodom kod istočne obale Kine, mogao da eksplodira i potone, prenosi AP.

RepublikaFoto: youtube.com/Guardian News
ČTV je, pozivajući se na kineske zvaničnike, javila da niko od 30 Iranaca i dvoje državljana Bangladeša koji su nestali u subotu nisu do jutros pronađeni

Navodi se da spasilačke ekipe tri zemlje nastoje da pronađu 32 nestala člana posade i obuzdaju izlivanje nafte iz zapaljene olupine koja je prevozila 150.000 tona ili skoro milion barela kondenzata, koji je vrsta ultralake nafte.



ČTV je, pozivajući se na kineske zvaničnike, javila da niko od 30 Iranaca i dvoje državljana Bangladeša koji su nestali u subotu nisu do jutros pronađeni.

Naftni tanker "Sanči", registrovan u Panami, išao je iz Irana za Južnu Koreju kada je u Istočnom kineskom moru, na 257 kilometara od Šangaja. Kina, Južna Koreja i SAD poslali su brodove i avione u potragu za posadom "Sančija", koja je kompletna nestala.

Kinesko Ministarstvo saobraćaja saopštilo je i da je spaseno svih 21 članova posade "Kristala", koji je prevozio žito iz SAD u Kinu. Svi članovi posade ovog broda su kineski državljani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading