ŠTA SE KRIJE IZA ZIDINA "ARENE"? Najozloglašeniji zatvor otkrio je JEZIVE PRIČE!

Autor:

Svet

22.05.2022

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Arena", kako je zovu zatvorenici, je najstariji zatvor u Kaliforniji i najveća osuđena na smrt u Americi u kojoj je od 1893. gasom, omčom ili iglom pogubljen 421 osuđenik.

ŠTA SE KRIJE IZA ZIDINA "ARENE"? Najozloglašeniji zatvor otkrio je JEZIVE PRIČE!

Foto: Ilustracija: Profimedia

Serijske ubice, silovatelji i zloglasni kriminalci smešteni su u zatvoru San Kventin, uključujući Čarlsa Mensona, ali sada treba da se bude zatvoren.

Neki od najozloglašenijih svetskih kriminalaca su ubijeni u zatvoru San Kventin, uključujući serijskog ubicu „Night Stalker“ Ričarda Ramireza.

"Arena", kako je zovu zatvorenici, je najstariji zatvor u Kaliforniji i najveća osuđena na smrt u Americi u kojoj je od 1893. gasom, omčom ili iglom pogubljen 421 osuđenik.

Smrtonosni ubod

Od 1996. egzekucije se vrše isključivo smrtonosnom injekcijom, iako je vredno napomenuti da takvog događaja nije bilo od 2006. godine.

I dok je 737 stanovnika još uvek tehnički osuđeno na smrt, oni se premeštaju iz osuđenih ćelija San Kventina po izvršnom naređenju guvernera Gavina Njusoma.

On je zaustavio pogubljenja u Kaliforniji, što znači da će zatvorenici kao što je ubica žena Skot Peterson biti prebačeni u opštu zatvorsku populaciju.

Isceljujuće okruženje

Zatvor, koji je prikazan na filmovima, bio je domaćin koncerata i bio je tema mnogih knjiga, biće pretvoren u „pozitivno, isceljujuće okruženje“.
San Kventin je prvi put stekao nemilosrdno ime daleke 1893. godine, kada je prvi od 215 zatvorenika obešen sa vešala, prenosi Mirror.

Od tada, ljudi poput zloglasnog serijskog ubice Čarlsa Mensona vrebaju njegovim hodnicima, kao i Vilijam Bonin koji je ubio najmanje 21 muškarca i dečaka.

Ozloglašeni kriminalci, silovatelji i ubice

Ubistveni 'Noćni progonitelj' Ričard Ramirez zatvoren je u neoprostive ćelije nakon što je osuđen za silovanje, mučenje i ubistvo najmanje 13 ljudi. Takođe je osuđen za sodomiju, oralnu kopulaciju, provalu i pokušaj ubistva i osuđen na smrt 1989.

Međutim, Ramirez nikada nije pogubljen.

Umro je od komplikacija B-ćelijskog limfoma 2013. nakon što je 23 godine proveo na smrtnoj kazni.

Zatvor je bio dom za neke od najozloglašenijih svetskih kriminalaca, ali nijedan nije služio tako dugo kao osuđeni ubica Daglas Rej Stankevic.

Živeo je u zatvoru više od 43 godine u ćeliji veličine oko 4 sa 10 stopa, osuđen za otmicu i ubistvo mlade žene po imenu Tereza ​​Grejbil 1978.

Stankevic je iznenada upucao 21-godišnju devojku u glavu nakon što su on i njegovi prijatelji ukrali njen auto i vozili se sa njom zarobljenom. On se tokom izdržavanja kazne izjasnio da nije kriv.

Poslednje pogubljenje izvršeno je 2006. godine.

Klarens Rej Alen (76) izgubio je vid i bio je prikovan za invalidska kolica kada su ga čuvari pripremili za smrtonosnu kombinaciju droga.

Prikovali su mu ruke i noge za sto pre nego što su mu dali smrtonosnu injekciju.

Klarens, koji je već služio doživotnu kaznu za jedno ubistvo, ponovo je osuđen zbog organizovanja ubistva još tri osobe iz zatvora.

Proveo je 23 godine u San Kventinu.

Skot Peterson, 49, bio je u kavezu u kavezu za smrt zbog ubistva svoje trudne žene na Badnje veče 2003. godine.

Ubio je 27-godišnju Laci pre nego što je bacio njeno telo u zaliv San Franciska.

Fetus njene bebe, koji je takođe pronađen kasnije 2003. godine, bio je osakaćen.

Peterson je prebačen u zatvor okruga San Mateo prošlog novembra nakon što mu je smrtna kazna poništena.

U aprilu 1967. osuđeni ubica policajaca Aron Mičel posekao je podlakticu komadom metala i ponovo otvorio rane neposredno pre pogubljenja, proglašavajući da je krv Isusa Hrista.

Prljao je krv po dlanovima i stajao nag u pozi raspeća, govoreći da će „spasiti svet“.

Zatim, 25 godina kasnije, Robert Alton Haris je pogubljen otrovnim gasom.

Najveći ubica unutar zatvorskih zidina, međutim, nije bio čovek.

Tokom pandemije Covid-19, najmanje desetak osuđenika na smrt je preminulo od virusa - više nego što je država usmrtila za oko 30 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading