ISPUZAO SAM RANJEN IZ GROBA, BACILI SU MOG MRTVOG BRATA PREKO MENE: Ukrajinac tvrdi da su ga ruski vojnici zarobili, upucali i sahranili - NEVEROVATNA PRIČA O TOME KAKO JE OSTAO ŽIV (VIDEO)

Autor:

Svet

22.05.2022

07:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trojicu muškaraca su navodno streljale ruske trupe u Černigovskoj oblasti

ISPUZAO SAM RANJEN IZ GROBA, BACILI SU MOG MRTVOG BRATA PREKO MENE: Ukrajinac tvrdi da su ga ruski vojnici zarobili, upucali i sahranili - NEVEROVATNA PRIČA O TOME KAKO JE OSTAO ŽIV (VIDEO)

Foto: printscreen

Jedan Ukrajinac, koji tvrdi da su ga ruski vojnici zarobili, upucali i sahranili, podelio je sa tamošnjim medijima neverovatnu priču o tome kako je ostao živ.

Mikola Kuličenko, iz sela Višnjeve u Černigovskoj oblasti ispričao je za portal Suspilne da su mu Rusi ubili dvojicu braće, a zatim njemu pucali u lice, da bi ih na kraju bacili u raku. To se navodno dogodilo 18. marta u njegovom selu, tokom pretresa porodičnog doma.

Mikola kaže da je vojnike razbesnelo kada su videli da je njegov brat Eugen služio u vojsci i da su ratna odlikovanja brata njegovog dede bila izložena u kući.

To je bio razlog za mučenja i pogubljenja – rekao je Mikola novinarskoj ekipi.

Republika

Foto: Printscreen/Instagram/zelenskiy_official

Bombardovanje

Njih trojica su navodno streljana, a Mikolina dva brata su odmah poginula. Njihova sestra Irina je pobegla jer je u tom trenutku bila u komšijskoj kući.

Bum! I krv mi je tekla kroz telo – opisao je on trenutak kada mu je metak pogodio lice nakon što su braća, kako kaže, odvučena u staru pilanu na pogubljenje.

Objasnio je kako mu je metak ušao kroz obraz na desnoj strani lica, pre nego što je izbio kroz meko tkivo ispod desnog uha.

Zatim je opisao kako je pobegao iz groba u kojem je bio njegov drugi brat Dima.

Samo sam izgurao Dimu. Izašao sam i Dima je pao na moje mesto – kazao je on.

Braća su navodno držana u pilani tri dana tokom ispitivanja pre nego što su izvedena napolje na pogubljenje.

Eugen je, kako kaže Mikola, prvi upucan i bačen u jedan grob koji su Rusi iskopali. Dima je bio sledeći, ali nije odmah ubačen u rupu.

I onda kada su pucali na mene, gurnuli su me i pao sam, a moj stariji brat je bačen preko mene – rekao je on.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Rat u Ukrajini

Mikola dalje priča kako je ispuzao iz groba i otišao do najbližeg sela, prošavši pored ruskog kontrolnog punkta.

Kako prenose ukrajinski mediji, pomogao mu je jedan stariji meštanin po imenu Valentin.

Video sam da je pretučen, u modricama i blatnjav. Pozvao sam ga u kuću gde se umio i doručkovao, a onda mu dao hranu da ponese sa sobom – kazao je Valentin novinarima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading