SCENA STRAVE I UŽASA: Monstrum iz čista mira nožem napao neznanca, SLUČAJ KAKAV SE NE PAMTI!

Autor:

Svet

20.05.2022

21:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Riki Morgan (34), iz čista mira je dobio prekid filma i napao nepoznatog čoveka u vozu pokušavajući da ga ubije hladnokrvno kao zver svoj plen.

SCENA STRAVE I UŽASA: Monstrum iz čista mira nožem napao neznanca, SLUČAJ KAKAV SE NE PAMTI!

Foto: shutterstock

Napad sekirom

- Ovo nije teroristički napad, ja samo njega želim - rekao je napadač preplašenim svedocima koji su popadali jedni preko drugih u pokušaju da pobegnu kroz vagone, kada je u trenutku prezupčio i počeo da maše nožem prema putniku koga je video prvi put u životu.  

 

 

Gospodin Porit, koji je zadobio tešku povredu ruke, rekao je porotnicima da je to kao "horor film" i naučnofantastični film Arnolda Švarcenegera Terminator.

Psihijatrijski bolesnik 

Sudija Džon Hilen odložio je izricanje presude do 22. jula kako bi se pripremio psihijatrijski izveštaj.

Sud je ranije čuo da su Porit i Morgan bili potpuni stranci i da za napad nije bilo opravdanja, prenosi Dejli Mejl. 

Morgan je negirao pokušaj ubistva na osnovu ludila, ali ga je porota u Old Bejliju proglasila krivim nakon dva dana većanja. Takođe je osuđen za posedovanje mačete i noža za bravu.

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10837445/Ricky-Morgan-guilty-Terminator-tube-attack.html?ito=link_share_article-image-share#i-c7329f6f1e95b4a3

 

- Ovo je bio ničim izazvan napad na putnika koji se bavi svakodnevnim poslovima - istakla je porota. 

Preklinjao je napadača da prestane

Čovek je istakao na sudu da iako je Morgana molio i preklinjao da prestane da ga napada, on je nastavio da se ponaša neuravnotaženo i nemilosrdno ga udario po glavi.

Opisujući napad, rekao je:

- Molio sam 'Molim vas prestanite, molim vas prestanite'. Bio sam u šoku, bilo je kao u horor filmu. Iskreno sam mislio da će me ubiti - govorio je istraumirani čovek.

Gospodin Porritt je rekao da nije ništa osetio, ali je video krv dok mu je Morgan razbijao predmet preko glave.

 

https://www.dailymail.co.uk/news/article-10837445/Ricky-Morgan-guilty-Terminator-tube-attack.html?ito=link_share_article-image-share#i-c7329f6f1e95b4a3

 

- Samo me je udarao. Nije imalo smisla. Nisam razumeo zašto me udara. Nije bilo sukoba - dodao je Porritt. 

- Bio je bez emocija. Činilo se da nije imao nikakvog saosećanja. Ali delovalo je veoma usredsređeno i neumoljivo i on je bio đavolan da radi ono što je radio. Stalno me je udarao u cevanicu, a ja sam iskreno mislio da ću umreti - rekao je on. 

Borba za goli život

- Samo sam znao, bori se ili beži. Samo sam trčao za život. Bilo je kao stampedo, ljudi su bili prestravljeni - rekao je Porritt.

Morgan ga je progonio i bacio 'ogromnu' oštricu kroz prozor spojnih vrata vagona i dobacivao putnicima kako je on njegova meta. 

Brutalan napad

Detektiv narednik Nik Tompson, iz tima za veliki, ozbiljan i organizovani kriminal britanske saobraćajne policije, rekao je: „Ovo je bio brutalan i ničim izazvan napad. Njih dvojica nikada nisu razgovarali, nikada se nisu sreli i nikada se nisu ukrstili do tog dana.

- Očigledno je da je to bila zastrašujuća situacija za žrtvu, uspeo je da pobegne, ali ovaj napad i povrede koje je zadobio i dalje imaju značajan uticaj na njegov život - ističe detektiv. 

- Policajci BTP-a za vatreno oružje su ubrzo bili na licu mesta, Morgan je savladan i priveden. On je očigledno opasan za javnost i porota je smatrala da je potrebno da se suoči sa posledicama jednakim težini ovog napada - zaključuje on. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading