Zapad u strahu: Rusi spržili ukrajinske trupe termobaličkim raketama (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

17.05.2022

11:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ipak, za razliku od kasetnih bombi, one nisu zabranjene međunarodnim pravom, sve dok se ne koriste protiv civila.

Zapad u strahu: Rusi spržili ukrajinske trupe termobaličkim raketama (VIDEO)

Foto: printskrin/telegram

Novi video pokazuje kako Rusi još jednom koriste termobarične rakete nalik talasu, sposobne da probiju ljudske organe na područjima koja drži Ukrajina.

Čini se da snimci koje je objavio na Telegram kanalima i stručnjak za odbranu Rob Li dolazi sa ruske bespilotne letelice.

Desetine oružja su oslobođene, za sobom povlačeći dim dok su se uzdizale kroz vazduh prema naizgled stambenim ciljevima.

Gospodin Li je tvitovao: „Ruski snimci bespilotnih letelica Orlan-10 navodno TOS-1A termobaričnih MLRS udara na ukrajinske položaje.“

Termobarične bombe, poznate i kao gorivo-vazdušne bombe, daleko su razornije od konvencionalnih eksploziva.

 

 

Ipak, za razliku od kasetnih bombi, one nisu zabranjene međunarodnim pravom, sve dok se ne koriste protiv civila.

Termobarične bombe rade u dve faze. Kada se punjenje aktivira, prva eksplozija raspršuje paru goriva po okolini.

Druga eksplozija zatim zapali oblak pare u vazduhu.

Ovo rezultira ogromnom eksplozijom, koja pokreće vatrenu kuglu visoke temperature koja usisava kiseonik u okolnom području i stvara masivni talas eksplozije.

Vatrena lopta može da se istopi kroz odbranu i ispari tela uhvaćena u blizini eksplozije, dok eksplozijski talas visokog pritiska može da sruši zgrade i pokida ljudske organe.

Snimak se pojavio dok su zapadni vojni izvori uporedili Putinovu ulogu u invaziji na Ukrajinu sa ulogom brigadira ili generala.

Republika

Foto: printskrin/telegram

Snimag kađanja ukrajinskih trupa

Takođe su rekli da general Valerij Gerasimov mikro-upravlja ratom do najsitnijih detalja koji bi inače nadgledao pukovnik.

Izvor je dodao da je taktička grupa ruskog bataljona „pretražena“, navodeći: „Ako Putin radi posao komandanta brigade“, onda bi „mogao da se bavi snagama koje bi mogle da budu od 700 do 1.000 vojnika“.

Putinovi vojnici do sada nisu uspeli da ostvare svoje vojne ciljeve u istočnoj Ukrajini, gde ruske snage pokušavaju da izvrše prodor kako bi opkolile ukrajinske trupe u regionu Donbasa.

Zvaničnici veruju da bi Putinova odluka da preuzme ličnu kontrolu nad kretanjem trupa na terenu mogla da doprinese vojnim neuspesima.

(Republika/Dailymail)

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading