PUTINOV ODGOVOR: NUKLEARNO ORUŽJE STIGLO NA GRANICU SA FINSKOM?! Raketa Iskander ČETIRI PUTA SNAŽNIJA od bombe koja je bačena na Hirošimu! (VIDEO)

Autor:

Svet

16.05.2022

16:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finski predsednik Sauli Niinisto potvrdio je juče da će njegova zemlja zvanično podneti zahtev za članstvo u NATO, a ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je danas na "odgovor" ako se "infrastruktura" NATO-a proširi na bilo koju zemlju.

PUTINOV ODGOVOR: NUKLEARNO ORUŽJE STIGLO NA GRANICU SA FINSKOM?! Raketa Iskander ČETIRI PUTA SNAŽNIJA od bombe koja je bačena na Hirošimu! (VIDEO)

Foto: Ilustracija: Pixabay, Tanjug/AP

Britanski mediji objavili su snimak koji se proširio društvenim mrežama na kojem se navodno vidi kretanje vojnih vozila ka finskoj granici. Veruje se da nose rakete Iskander i da se kreću ka Viborgu, gradu udaljenom manje od 50 kilometara od Finske i oko 217 kilometara od glavnog grada Helsinkija.

Kako piše Dejli Mejl, Iskanderi mogu da obavljaju širok spektar uloga u zavisnosti od bojeve glave kojom su opremljeni. Između ostalog, možda imaju nuklearno punjenje za koje se smatra da je oko četiri puta snažnije od bombe koja je uništila Hirošimu. Rakete imaju domet do oko 480 kilometara i najčešće se nose drumskim mobilnim lansirnim vozilima, što otežava njihovo pronalaženje i uništavanje.

 

 

Podsetimo, u razgovoru sa finskim predsednikom u Helsinkiju, finska premijerka Sana Marin rekla je u nedelju da se nada da će parlament potvrditi odluku o podnošenju zahteva za ulazak u NATO u narednih nekoliko dana. Ona je rekla da su oboje u bliskom kontaktu sa zemljama članicama NATO-a i da im se sam NATO zahvalio na dosadašnjoj podršci .

- U Finskoj je pred nama još parlamentarni proces, ali verujem da će parlament odlučno i odgovorno raspravljati o ovoj istorijskoj odluci - rekao je premijer, prenosi Mondo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading