KUCNUO JE ČAS: Mekdonalds zvanično napušta rusko tržište!

Autor:

Svet

16.05.2022

16:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok traje osamdesetdrugi dan invazije Rusije na Ukrajinu, situacija se zahuktava i oči celog sveta su uperene na ovaj region. U toku pregovori ruskih i ukrajinskom stranom, a Ukrajina je sprečila upad Rusa u region Sumi.

KUCNUO JE ČAS: Mekdonalds zvanično napušta rusko tržište!

Foto: pixabay.com/Tanjug/AP

Rat u Ukrajini nastava da se rasplamsava, a Zapad i dalje ne popušta sa politikom uvođenja sankcija Rusiji, te je tako i Mekdonalds napustio rusko tržište.

Lukašenko pozvao Članice CSTO da budu ujedinjene

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko pozvao je danas članice Organizacije Ugovora o kolektivnoj bezbednosti (CSTO), vojnog saveza kojim dominira Rusija, da budu ujedinjene i optužio Zapad da se nada da će produžiti sukob u Ukrajini kako bi pokušao da oslabi Rusiju koliko god je to moguće, prenosi Informer. 

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko

Lukašenko je na samitu lidera CSTO u Moskvi rekao da su paklene sankcije njegovoj zemlji i Rusiji mogle biti izbegnute da je grupa govorila jednim glasom, preneo je Rojters.


- Bez ujedinjenog fronta, kolektivni Zapad će pojačati pritisak na postsovjetski prostor - rekao je Lukašenko u uvodnoj reči na televiziji, obraćajući se predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i liderima Jermenije, Kazahstana, Kirgistana i Tadžikistana.

Pregovori ruskih i ukrajinskih vojnika u toku 

Ruski vojnici pregovaraju sa ukrajinskom stranom u kompleksu čeličane Azovstalj, potvrdio je danas komandir brigade "Istok" samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Aleksandar Hodakovski.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski vojnici

Hodakovski je pojasnio da je grupa od devet ukrajinskih vojnika izašla iz jednog tunela koji vodi iz kompleksa čeličane Azovstalj.


- U toku je aktivna faza pregovora. Kako se ispostavilo, grupa koju smo presreli je deo značajnije formacije koja ostaje u Azovstalju. Nekoliko naših vojnika i oficira je zajedno sa tom grupom koja je izašla iz tunela sa belim zastavama. Svi su ponovo ušli u tunel kako bi pregovarali, ali rezultati pregovora još nisu poznati - rekao je Hodakovski za TV kanal Rosija 1, prenosi Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading