GORBAČOV: Nuklearne sile da ne zaborave svoje obaveze

Autor: Tanjug

Svet

06.01.2018

23:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nuklearne sile ne bi trebalo da zaborave svoje obaveze prema Sporazumu o neširenju nuklarnog oružja (NPT) u pogledu kretanja prema svetu bez nuklearnog oružja, rekao je danas bivši predsednik Sovjetskog saveza Mihail Gorbačov.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rekao svoje: Mihail Gorbačov

- Ne smemo da zaboravimo da je kretanje ka svetu bez nuklearnog oružja najvažnija obaveza nuklearnih sila koje su se obavezale Sporazumom o neširenju nuklearnog oružja - naglasio je Gorbačov u intervjuu za japansku agenciju Kjodo, prenosi Tass.

On je, takođe, izneo uverenje da su Sporazum o uništavanju raketa kratkog i srednjeg dometa (INF), novi Sporazum o smanjenju strateškog naoružanja (New START) i Sporazum o neširenju nuklearnog oružja (NPT) "sve delovi jedne arhitekture koja se može srušiti ukoliko njeni delovi budu podriveni".

- Još uvek se nadam da su lideri naših zemalja dovoljno mudri da ovo spreče - istakao je on.

Mihail Gorbačov, koji je, prema navodima agencije Kjodo, na lečenju bolesti čija vrsta nije otkrivena javnosti, takođe je rekao da bi voleo da poseti Japan u budućnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading