STRAŠNA SCENA: Čovek uperio pištolj i ubio desetoro ljudi!

Autor:

Svet

15.05.2022

18:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svedoci rasno motivisanog napada u supermarketu u državi Njujork opisali su užasan trenutak kada je 18-godišnji belac izvukao pištolj i započeo pucnjavu u kojoj je poginulo 10 ljudi.

STRAŠNA SCENA: Čovek uperio pištolj i ubio desetoro ljudi!

Foto: Shutterstock

Svedoci rasno motivisanog napada u supermarketu u državi Njujork opisali su užasan trenutak kada je 18-godišnji belac izvukao pištolj i započeo pucnjavu u kojoj je poginulo 10 ljudi.

Napadač, obučen u vojnu opremu, ušao je na parking na Tops Friendli Marketu u Bafalu oko 14 i 30 i počeo uživo da prenosi divljanje preko kamere na svom šlemu.

- Kada sam ga prvi put video kako puca, pucao je u ženu, pucao je u đakona, pucao je u drugu ženu... a onda je otišao u prodavnicu i ponovo je počeo da puca - rekao je novinarima očevidac Grejdi Luis.

Ketrin Krofton, penzionisani vatrogasac i lekar, rekla je lokalnom listu da se igrala sa svojim psom i pušila cigaretu kada je čula pucanj sa svog prednjeg trema.

- Nisam ga prvo videla, okrenula sam se i videla da puca u ženi - rekla je ona.

- Upravo je išla u prodavnicu. A onda je upucao drugu ženu. Stavljala je namirnice u svoj auto. Sišla sam jer nisam znao da li će me upucati.

Osumnjičeni napadač je u sudskim dokumentima identifikovan kao Pejton Gendron iz Konklina u Njujorku.

Od 13 ubijenih, policija je rekla da je 11 crnaca. Vlasti kažu da je to bio rasno motivisan napad u komšiluku koji je pretežno crnački. 

Čuvši pucnje, gospođa Haris je rekla da je otišla do zadnjeg izlaza i otrčala do prednjeg dela prodavnice da traži svoju ćerku, koja je takođe radila u supermarketu.

Ispred radnje je rekla da je videla kako je naoružani napadač, odeven „kao da je obučen za vojsku“, pucao u drugu osobu. Zatim je otrčala nazad do zadnjeg izlaza, gde je našla svoju ćerku. 

- To je kao noćna mora... vidite ovo na TV-u, čujete o tome na TV-u... ali nikad nisam mislio da ću biti jedan od njih - rekla je ona.

Tri osobe su ubijene na parkingu, a ostalih sedam je ubijeno u supermarketu, saopštila je policija.

Kada je ubica ušao u prodavnicu, obezbeđenje kojeg lokalni mediji nazivaju Aron Salter - penzionisani policajac - ispalio je više hitaca, ali je pancirni prsluk zaustavio jedan koji ga je pogodio, saopštila je policija.

Zatim je ubio čuvara i prošetao kroz radnju pucajući na druge ljude. Lokalni list je imenovao još dve osobe koje su poginule u napadu - kupce supermarketa Rut Vitfild i Ketrin Mesi, prenosi BBC. 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading