PUTIN BACA FOSFOR NA UKRAJINCE: Azovstalj pogođen fosfornim bombama!

Autor:

Svet

15.05.2022

19:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Pomoćnik gradonačelnika ukrajinskog grada Marijupolja Petro Andrjuščenko tvrdi da je Rusija bacila fosforne bombe na čeličanu "Azovstalj".

PUTIN BACA FOSFOR NA UKRAJINCE: Azovstalj pogođen fosfornim bombama!

Foto: Ilustracija: Pixabay, Tanjug/AP

Pomoćnik gradonačelnika ukrajinskog grada Marijupolja Petro Andrjuščenko tvrdi da je Rusija bacila fosforne bombe na čeličanu "Azovstalj", prenosi Rojters.

Britanska agencija navodi da nije mogla nezavisno, iz drugog izvora da proveri ovu tvrdnju ukrajinskog zvaničnika.

Na video snimku objavljenom na jednoj društvenoj mreži vidi se bela blistava municija kako pada na čeličanu "Azovstalj" u Marijupolju, što je, kako je rekao britanski vojni ekspert Hemiš de Breton-Gordon ličilo ili na napad fosfornim ili zapaljivim oružjem.

- Veoma liči na rakete sa belim fosforom ili artiljerijske granate koje eksplodiraju tik iznad zemlje ili na tlu - rekao je on za Rojters.

Britanska agencija navodi i da nije mogla da utvrdi koja vrsta municije je korišćena u napadu na čeličanu, ni kada je snimak napravljen.

Rojters dodaje i da rusko Ministarstvo odbrane nije odgovorilo na njegov pismeni zahtev za komentar o video snimku, kao i da su ukrajinske oružane snage odbile da daju komentar.

Komentari (0)

Loading