ZELENSKI PONUDIO PUTINU SASTANAK: Ukrajinski predsednik ima samo jedan uslov

Autor:

Svet

13.05.2022

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski ponovo je ponudio održavanje direktnih razgovora sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i rekao da bi povlačenje Rusije iz Ukrajine trebalo da bude polazna tačka za bilo kakve razgovore.

ZELENSKI PONUDIO PUTINU SASTANAK: Ukrajinski predsednik ima samo jedan uslov

Foto: Tanjug/AP

"Kao predsednik, spreman sam da razgovaram sa Putinom, ali samo sa njim. Bez ijednog njegovog posrednika. I to u okviru dijaloga, a ne ultimatuma", rekao je on u intervjuu italijanskoj televiziji RAI 1 emitovanom danas u Ukrajini, preneo je Rojters.

U svojim javnim komentarima koje je nedeljama iznosio o izgledima mirovnih pregovora, Zelenski je isticao da Ukrajina neće praviti kompromise oko svog teritorijalnog integriteta.

On je odbacio sugestije, koje je pripisao Parizu, da Ukrajina treba da učini ustupke zarad obezbeđivanja mirovnog sporazuma koji bi Putinu omogućio da sačuva obraz.

"Povucite se sa ove teritorije koju ste okupirali od 24. februara", kazao je on i dodao da je to prvi jasan korak ka razgovoru o bilo čemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Bungi

13.05.2022 13:25

Zelenko, skroz si puk'o!Da si iskreno želio dogovor Rusija nebi ni ulazila u Ukrajinu.

Odgovori 11 1
БрацаБрацика

13.05.2022 16:39

Овај је стварно добро нафлитан...