UDARAC KOJI ĆE PUTIN TEŠKO PODNETI! Nisu časili ni časa, ova zemlja je ODMAH reagovala!

Autor: Republika

Svet

12.05.2022

09:33

Finska namerava da po hitnom postupku podnese članstvo za pristup u NATO.

UDARAC KOJI ĆE PUTIN TEŠKO PODNETI! Nisu časili ni časa, ova zemlja je ODMAH reagovala!

Tanjug/AP

Finski predsednik i premijerka poručili su da se zalažu za podnošenje zahteva za članstvo u NATO-u, otvarajući put za proširenje alijanse usred rata u Ukrajini.

Najava predsjednika Saulija Ninista i premijerke Sane Marin znači da je Finska gotovo sigurno tražiti članstvo u NATO-u, iako je ostalo još nekoliko koraka pre nego što proces podnošenja prijave može da počne.

Očekuje se da će susedna Švedska odlučiti o ulasku u NATO narednih dana.

- Sada kada je trenutak donošenja odluka blizu, iznosimo jednake stavove, takođe za informisanje parlamentarnih grupa i partija. Članstvo u NATO bi ojačalo bezbednost Finske - naveli su Ninisto i Marin u zajedničkom saopštenju.

Kako su dodali, kao članica NATO-a, Finska bi ojačala čitav odbrambeni savez.

- Finska mora bez odlaganja da podnese zahtev za članstvo u NATO. Nadamo se da će nacionalni koraci koji su još potrebni za donošenje ove odluke biti brzo preduzeti u narednih nekoliko dana - dodaje se u saopštenju.

Predsedniku Rusije Vladimiru Putinu se ovakav potez susedne zemlje sigurno neće dopasti i očekuje se njegova reakcija.

Komentari (4)

Loading
Stojan

12.05.2022 09:37

Lako je kako ce Putin podneti nego kako ce te drzave da podnesu da je nuklearna uperena ne njih 24 sada svaki dan. Cak ni ne mora da dodje do rata, samo mala greska i oni se pretvore u prah.

Jela

12.05.2022 09:57

Како да не. Финска није свесна, а биће, шта добија чланством у НАТО-у. Истина је и да су Скандинавци пустили нацисте. Па? У чему је разлика. Али карма је карма. Доћи ће пијандурама главе КАРМА!

beogradjanin

12.05.2022 10:01

Svi se guze... a Amerika cacka... nadam se da nece da iscacka... a onda ...nek nam je bog u pomoci. BUDALE SMIRITE SE!!!!!!!

Psst

12.05.2022 18:27

Nadam se da će to ubrzati poletanje prve bojeve nuklearne glave bilo s koje strane, pa nek ide sve u pm