BITKA ZA ODESU ODLUČUJE ISHOD RATA U UKRAJINI?! Srpski novinar iz pakla Donbasa odgovorio na JEDNO OD KRUCIJALNIH PITANJA SA ISTOČNOG FRONTA!

Autor:

Svet

11.05.2022

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danijel Simić, predsednik Udruženja novinara Republike Srpske, u uključenju iz Donbasa otkrio je njegovo mišljenje o tome kada bi sukob trebalo da se završi.

BITKA ZA ODESU ODLUČUJE ISHOD RATA U UKRAJINI?! Srpski novinar iz pakla Donbasa odgovorio na JEDNO OD KRUCIJALNIH PITANJA SA ISTOČNOG FRONTA!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinska vojska tvrdi da se ruske snage organizuju kako bi pojačale svoje prisustvo na severnoj granici oko Harkova.

Na pitanje da li su ove tvrdnje tačne, novinar istakao da su velike šanse da jesu zbog toga što se sada u ovom sukobu koriste i sateliti pored dronova.

- U današnjem ratovanju u kojem se nisu koristili dronovi na početku sukoba, danas se koristi sve bolja optika satelitskih sistema. Dakle, kolone vojne tehnike koje idu iz pravca Rusije ili sa bilo koje strane, prosto mogu biti lako otkrivene. Što se tiče Rusije, mi smo se naslušali raznih najava iz zapadnih izvora u smislu da se 9. maja rešava velika ofanziva i biće proglašena opšta mobilizacija od strane Rusije. To se ništa nije desilo naravno - rekao je Simić.

Republika

Foto: printscreen/Kurir TV

 

 

Novinar je istakao da je nakon čišćenja Popasne, Rusiji ostao još samo mali deo da bi izbila na granice bivše Luganske oblasti.

- Što se tiče razvoja situacije na frontu i terenu u prostoru naseljenog mesta Popasna došlo do potpunog čišćenja ukrajinskih snaga. Ostaje samo još jedan mali deo da bi se izbilo na granice bivše Luganske oblasti u okviru Ukrajine. Time je na neki način završen glavni razlog koji je Putin naveo prilikom ulaska u specijalnu vojnu operaciju - rekao je Simić.

Novinar iz Donbasa smatra da se ovaj sukob neće završiti u Odesi kako se navodilo.

- Čuo sam da se Odesa spominje kao kraj rata. Moje mišljenje je da Rusija ne može izaći iz ovog sukoba zbog svoje časti jer su priznali Donjecku i Lugansku republiku u bivšim granicama oblasti. Dok oni ne izbiju na granice tih oblasti neće biti kraj rata. Jer bi se taj neuspeh koristio na unutrašnjem političkom planu - rekao je Simić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading