OTKRIVENE VEZE BOKANA I MEDENICE! Trese se Crna Gora nakon šok saznanja - MILOV ČOVEK SARAĐIVAO SA NARKO-BOSOM!

Autor:

Svet

11.05.2022

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija "Voli" u vlasništvu podgoričkog biznismena Dragana Bokana, predsednika KK Budućnost i bliskog saradnika Mila Đukanovića, tokom tri godine uplatila je oko 1,79 miliona evra firmi "Timi" Miloša Medenice, sina dugogodišnje predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, osumnjičenog da je formirao organizovanu kriminalnu grupu koja se bavila švercom cigareta, droge i drugim teškim kriminalnim delima.

OTKRIVENE VEZE BOKANA I MEDENICE! Trese se Crna Gora nakon šok saznanja - MILOV ČOVEK SARAĐIVAO SA NARKO-BOSOM!

Foto: tanjug/estock/privatna arhiva/ST

Ova saznanja je objavila Mreža za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije LUPA, iznoseći dokumenta u kojima se vidi da je tokom 2015. firma "Voli" od kompanije "Timi" kupila gorivo u iznosu od 542.422 evra, u 2016. evidentiran je iznos od 534.900, a 2017. 715.461 evra.

KREDIT OD ACOVE BANKE

Radi se o dokumentaciji koja je 2018. dostavljena vladinom Investiciono-razvojnom fondu da bi kompanija "Timi" mogla da dobije kredit od oko 195.000 evra za refinansiranje kredita dobijenog kod Prve banke, u kojoj je pojedinačno najveći akcionar Aco Đukanović, Milov brat.

LUPA navodi da se "Timi" tih godina bavila preprodajom goriva, koje je nabavljala prvenstveno kod kotorske kompanije "Mivis", pa nije jasna Bokanova logika da gorivo kupuje kod preprodavca umesto direktno.

Republika

Foto: Printscreen

 

Ova istraživačka mreža je bezuspešno od PR menadžerke "Volija" pokušala da sazna detalje poslovne saradnje Medenice i Bokana.

Zanimljivo je da u dokumentaciji dostavljenoj Investiciono-razvojnom fondu nema ugovora potpisanih između dve firme, kao ni kopija faktura novčanih transakcija pošto to banka Aca Đukanovića nije ni tražila!

- Postavlja se pitanje zbog čega je Bokan sarađivao baš s Medenicom, koji se sumnjiči da je trgovao drogom. Ne treba zaboraviti da je baš u logističko-distributivnom centru kompanije "Voli" u januaru ove godine nađeno gotovo pola tone kokaina, koji se nalazio u paketima banana iz Ekvadora, a istraga o ovom slučaju je i dalje u toku - pišu crnogorski mediji.

Republika

Foto: youtube/screenshot

Vesna Medenica

 

MAJKA MAFIJAŠIMA

Miloševa majka Vesna Medenica, bivša predsednica Vrhovnog suda Crne Gore, uhapšena je 17. aprila uveče na Aerodromu Golubovci dok je pokušavala da se ukrca na let za Beograd.

Nedugo posle hapšenja njoj je određen pritvor do 30 dana, a u zatvoru je pokušala da se ubije.

Na teret joj se stavlja stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba položaja.

Policija je za njenim sinom, koji se nalazi u Beogradu, navodno na lečenju, raspisala poternicu.

Kako je otkriveno, on je neretko pretio majkom i njenim uticajem, a preko aplikacije Skaj je završavao presude brojnim kriminalcima s kojima je sarađivao. I njegova majka je takođe dobijala deo kolača za usluge mafiji.

Ceh platio špediter

Jedini koji je zasad platio ceh zaplene kokaina u "Voliju" je špediter iz Bara Đoko Drobnjak, osumnjičen da je učestvovao u krijumčarenju droge vredne oko 20 miliona evra.
Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, koji je nezvanično optuživan za saradnju s "kavčanima", rekao je posle hapšenja da se sa sigurnošću može tvrditi da kokain nije bio namenjen kompaniji "Voli", već da je trebalo da bude uzet na putu od Bara do magacina ove podgoričke firme.
Inače, Bokanova firma već godinama uvozi banane iz Latinske Amerike: iz Ekvadora je uvezla čak 211 brodskih pošiljki, a iz Brazila 14.

 

Pretio Zvezdi i učesnicima litija

Dragan Bokan nikad nije krio bliskost s Milom i njegovom DPS, pa je tako crnogorski lider svojevremeno izjavio da će KK Budućnost uvek biti državni projekat.
Ušao je u otvoreni rat s prvim čovekom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem, a ostao je upamćen kada je rekao da će se osvetiti košarkašima i rukovodstvu beogradskog kluba kad dođu na meč u Podgoricu.
U vreme masovnih protesta pretio je svojim radnicima da se ne priključuju litijama, koje su na kraju dovele do pada Đukanovićevog režima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading