ZELENSKI SE OGLASIO NA DAN POBEDE! Nikad više?! Pokušajte to da kažete Ukrajini!

Autor:

Svet

08.05.2022

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danas, na dan kad Evropa slavi Dan pobede nad nacizmom, objavio crno-beli video snimljen u razorenoj Borodjanki, gradu kod Kijeva koji je potpuno razoren u ruskoj invaziji.

ZELENSKI SE OGLASIO NA DAN POBEDE! Nikad više?! Pokušajte to da kažete Ukrajini!

Foto: Printscreen/Twitter/ChristopherJM

Zelenski u dramatičnom videu povlači paralele između ukrajinske borbe protiv ruske invazije te borbe protiv fašizma i nacizma u Drugom svetskom ratu i govori: "Nikad više? Pokušajte to da kažete Ukrajini".

On je rekao da je, 24. februara, kada je Rusija napala njegovu zemlju, "reč 'nikada' izbrisana“. U pozadini na snimku se čuju sirene za vazdušni napad.

 

 

Zelenski kaže da je „nikad više“ (never again)— obećanje posle Drugog svetskog rata da se neće dozvoliti povratak fašizma — sada samo „ponovo“, (again), a zlo se vratilo.

Kaže da su neki ljudi zaboravili obećanje. Ukrajina je sada prva linija borbe, prenosi Blic.

- Grad Borodjanka je jedna od mnogih žrtava ovog zločina! Iza mene je jedan od mnogih svedoka! Ne vojni objekat, ne tajna baza, već obična devetospratnica. Može li predstavljati bezbednosnu pretnju Rusiji, 1/8 planete, drugoj armiji sveta, nuklearnoj državi? Može li išta biti apsurdnije od ovog pitanja? Može. Eksplozivne bombe od 250 kg, kojima je velesila granatirala ovaj mali grad. I onda je utihnuo. Ne može danas da kaže: nikad više! Danas ne može ništa da kaže. Ali ovde je sve jasno bez reči - govori Zelenski, dok se iza njega vide potresne scene.

Inače, čelnici grupe G7 danas bi trebalo da održe videokonferenciju na kojoj će dominirati zabrinutost zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Trebalo bi da njoj učestvuje i Zelenski, koji će obavestiti čelnike Britanije, Kanade, Francuske, Nemačke, Italije, Japana i SAD-a o stanju u njegovoj zemlji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading