EVO ZA KOLIKU PLATU JE RATOVAO ZAROBLJENI HRVAT! Prebeg je odmalena želeo karijeru u vojsci!

Autor:

Svet

08.05.2022

07:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zarobljeni Hrvat Vjekoslav Pregeb u Ukrajini je ratovao po ugovoru, a sada je iscurela informacija i za koju platu.

EVO ZA KOLIKU PLATU JE RATOVAO ZAROBLJENI HRVAT! Prebeg je odmalena želeo karijeru u vojsci!

Foto: Printscreen/RT Twitter

Zarobljeni Hrvat Vjekoslav Pregeb , koga su Rusi zarobili na frontu u Ukrajini, odrastao je na zagrebačkoj Knežiji, a odmalena je planirao karijeru u vojsci, kažu njegovi bliski prijatelj. Nakon što je u Tigrovima proveo nekoliko godina, shvatio je da će teško napredovati i otići u neku misiju, zato je napustio njihove redove i otišao dalje. Pre godinu i po otvorila mu se prilika da se priključi marincima u Ukrajini, što je i uradio.

Vjekoslav u Ukrajinu nije otišao kao plaćenik, već na ugovor i plata mu je tamo bila oko hiljadu američkih dolara. U Ukrajini je, navodno, našao i devojku s kojom je živeo, rekao je jedan njegov prijatelj s kojim je, tvrdi, bio u stalnoj komunikaciji.

 

 

Na njegovom profilu na društvenim mrežama se vidi da je već duže vreme u Ukrajini,  piše i da živi u mestu Mikolajiv.  Njegov poslednji status napisan je 28. februara, a stoji: "Da sve obavestim. Idem oflajn. Neću biti dostupan, jer u 21. veku postoji tehnologija kojom vas mogu locirati po uključenim telefonima".

Prijatelji su mu pružili podršku, ali nakon što je objavljena informacija da je on uhvaćen, ljudi su počeli deliti na njegov profil i tu vest, prenosi Mondo.

Hrvat je u februaru objavio snimak mesta u Ukrajini u kojem su se u tom trenutku vodile borbe, na kome govori da Rusi pucaju na civile i da je to način na koji "Rusi uvode mir, pucajući na civile". I ranije je izveštavao prijatelje na mrežama o tome da je živ i da li traju borbe.

Jedan od njegovih saboraca i prijatelja na društvenim mrežama je Šaun Piner, britanski borac iz Vatforda koga su takođe zarobili ruski vojnici, sa njim je tada uhvaćen i Ejden Aslin. Uhvaćeni su u Marijupolju gde su branili Ukrajinu, a otad ih prikazuje ruska nacionalna televizija na kojoj izjavljuju da su zarobljeni.

- Nedavno pojavio nivi snimak na kome je tužičlac Andrei Spivak iz Donjecke Narodne Republike, izjavio da ih terete za nekoliko krivičnih dela protiv civila. Optužbe se odnose na to da su bili na teritoriju suverene države i pokušavali zadržati vlast nad teritorijom - navodi Vatford Observer. Tužilac je kazao kako je Piner "zarobljen i zbog terorističkog čina" i da je napao civile, a i vojnike.

"Maksimalna kazna za ova dela je smrtna kazna", kazao je Spivak, prenosi Vatford Observer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Sasa

08.05.2022 12:13

I kolika mu je plata?

Metak

08.05.2022 15:18

U čelo

Brica

31.05.2022 19:48

Prvo je otišao u Ukrajinu da bi našao devojku zbog koje je bio spreman da da i svoj život. Koja je to ljubav a da devojku nije imao priliku ni da lično upozna.