Vašington poručuje: Rusi će nastaviti sa pokušajima da izoluju Moskvu u Savetu bezbednosti!

Autor:

Svet

07.05.2022

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija ostaje stalni član Saveta bezbednosti UN.

Vašington poručuje: Rusi će nastaviti sa pokušajima da izoluju Moskvu u Savetu bezbednosti!

Foto: pixabay.com

Bela kuća u SAD

Vašington u ovom trenutku ne očekuje da će Rusija izgubiti status stalnog člana Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, ali će nastaviti napore da izoluje Moskvu, izjavila je američka ambasadorka pri Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild, prenosi Tanjug. 

- Veoma sam svesna i saosećam sa stavom ukrajinskog predsednika da je Savet bezbednosti, po njegovom mišljenju, sporo reagovao, ali mi preduzimamo prilično agresivne akcije protiv Rusa otkako je ovo počelo, i nastavićemo to da radimo - istakla je ona.

Američka ambasadorka je navela i da razume zahteve Ukrajine da se preispita stalno mesto Rusije u Savetu bezbednosti, ali da „trenutno ne vidi da će to biti promenjeno“.

- Rusija i ranije pretila da će upotrebiti nuklearno oružje i lažno je optuživala SAD i Ukrajinu da su upotrebljavale hemijsko oružje, a sama ga je koristila u Siriji - dodala je Tomas-Grinfild. 


Ruska ambasada u SAD saopštila je ranije da su optužbe Vašingtona da Rusija krši Konvenciju o hemijskom oružju neosnovane, a portparol ruskog ministarstva odbrane general-major Igor Konašenkov je optužio ukrajinsku službu bezbednosti da je uz podršku zapadnih zemalja planirala da upotrebi toksične supstance protiv civila, pa da kasnije za to optuži Rusiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading