MAKRON POLOŽIO ZAKLETVU! Predsednik Francuske spomenuo situaciju u Ukrajini, da li je ovo PORUKA PUTINU?

Autor:

Svet

07.05.2022

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski predsednik Emanuel Makron na inauguraciji obećao da će pomoći da demokratija i hrabrost pobede u Ukrajini.

MAKRON POLOŽIO ZAKLETVU! Predsednik Francuske spomenuo situaciju u Ukrajini, da li je ovo PORUKA PUTINU?

Foto: Tanjug/AP

Makron obećava da će "pomoći da demokratija i hrabrost" prevladaju u Ukrajini tokom inauguracije, prenosi CNN. 

Francuski predsednik Emanuel Makron govorio je o ratu u Ukrajini tokom svoje inauguracije u subotu, rekavši da Francuska treba da "deluje da izbegne" bilo kakvu eskalaciju sukoba, i obećavši da će "pomoći demokratiji i hrabrosti" da prevladaju.

Francuski lider je svojoj zemlji rekao da je Francuska, reizborom za predsednika, izabrala "projekat nezavisnosti u destabilizovanom svetu".

Foto: Tanjug/AP

Volodimir Zelenski

- Tamo gde su mnogi narodi izabrali povlačenje, ponekad prepuštajući se nacionalističkom iskušenju, nostalgiji za prošlošću, sirenama ideologija čije smo obale mislili da smo napustili u prethodnom veku, francuski narod je napravio izbor jasnog i eksplicitnog projekta za budućnost. Republikanski i evropski projekat - rekao je Makron, koji od evropskih lidera, uz Erdogana, najčešće komunicira sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Francuska podrška će nastaviti da raste

Podsetimo, Makron je rekao ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom nekoliko dana nakon pobede na predsedničkim izborima da će francuska vojna podrška Ukrajini, pored humanitarne pomoći, "nastaviti da raste".

"Predsednik Republike je ponovo potvrdio predsedniku Zelenskom njegovu spremnost da tokom svog drugog mandata aktivno radi na obnavljanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine, uvek održavajući blisku koordinaciju sa svojim evropskim partnerima i saveznicima", navodi se u saopštenju Jelisejske palate prošlog meseca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading