PRVI REZULTATI ISTRAGE: U eksploziji u Havani najmanje 22 osobe MRTVE, 70 povređenih! (FOTO, VIDEO)

Autor:

Svet

07.05.2022

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmanje 22 osobe su poginule u snažnoj eksploziji u hotelu „Saratoga“ u centru Havane, a povređeno je više od 70 ljudi, javila je kubanska državna televizija.

PRVI REZULTATI ISTRAGE: U eksploziji u Havani najmanje 22 osobe MRTVE, 70 povređenih! (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Kubanski zvaničnici saopštili su da prvi rezultati istrage pokazuju da je uzrok jučerašnje eksplozije curenje gasa.

Predsednik Kube Migel Dias Kanel u televizijskom obraćanju sa lica mesta rekao je da sve ukazuje da je eksplozija bila nesrećni slučaj.

 

 

Istakao je da eksploziju nije izazvala bomba i da nema pokazatelja da se radi o terorističkom napadu, a nakon povratka sa mesta eksplozije i kratke posete dvema bolnicama u kojima se leče povređeni, incident je nazvao „nesrećom za žaljenje“.

 

 

Jučerašnja eksplozija se dogodila u blizini škole sa više od 300 učenika, saopštile su zdravstvene vlasti, a najmanje 15 dece je povređeno u njoj, saopštilo je ministarstvo zdravlja, dok je jedno dete preminulo.

 

 

Kubanski ministar turizma Huan Karlos Garsija saopštio je da u eksploziji, prema prvim izveštajima, nema poginulih niti povređenih stranih državljana.

Hotel je, inače, bio zatvoren i samo su radnici koji su radili na njegovoj obnovi bili unutra u vreme eksplozije, izjavio je Roberto Enrike Kalsadilja, predstavnik vojne kompanije koja upravlja mnogim hotelima u zemlji, preneo je RTS.

U intervjuu za državnu televiziju, Kalsadilja je rekao da je hotel sa 96 soba trebalo da bude ponovo otvoren u narednih nekoliko dana i da su radnici obavljali poslednje pripreme. On je, takođe, rekao da je uzrok eksplozije curenje gasa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading