MOCART GRUPA UDARA NA PUTINOVE VAGNEROVCE: Kijev dobio moćnog saveznika, veterani sa Zapada će obučavati ukrajinsku vojsku - PROCURILI SVI DETALJI!

Autor:

Svet

06.05.2022

12:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki marinac, penzionisani pukovnik Endru Milburn, oformio je "Mocart grupu" koja će obučavati ukrajinske snage da se suprotstave čuvenim specijalcima ruskog predsednika Vladimira Putina - Vagnerovcima.

MOCART GRUPA UDARA NA PUTINOVE VAGNEROVCE: Kijev dobio moćnog saveznika, veterani sa Zapada će obučavati ukrajinsku vojsku - PROCURILI SVI DETALJI!

Foto: Tanjug/AP/printscreen

Kako navodi Njuzvik, novooformljena grupa, na čijem čelu je pukovnik koji je vodio specijalne vojne operacije protiv Islamske države, obučavaće Ukrajince vojnim veštinama koje im nedostaju, uključujući i obuku za snajpersko gađanje, uočavanje improvizovanih eksplozivnih naprava, kao i dodatnu taktičku svest za poboljšanje njihove borbe na frontu.

Prema navodima Njuzvika, Milburn, koji je rođen u Hongkongu već je organizovao brojne britanske i američke veterane, koji će mu pomoći u obuci ukrajinskih boraca.

Republika

Foto: printscreen/Telegram

 

U intervjuu koji je nedavno dao za zapadne medije, pukovnik je tvrdio da je njegova grupa i da se finanasira isključivo od donacija, odnosno da nema nikakve veze sa američkom vladom, Pentagonom ili Belom kućom.

Takođe, on se osvrnuo na informacije koje već neko vreme kruže medijima na Zapadu, a po kojima se više od 20.000 boraca priključilo ukrajinskoj Legiji Stranaca.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

- Ali mnogi od njih su lagali o svojoj ratnoj prošlosti i iskustvu na bojnom polju - rekao je nedavno Milburn.

Prema njegovim rečima, iako se u medijima u Britaniji i SAD govori o porazu ruske vojske na istočnom frontu, realnost na terenu je sasvim drugačije, odnosno, ukrajinskoj vojsci nedostaje moderno naoružanje, od dronova do medicinske opreme.

Ko su Vagnerovci?

Prema pisanju Zapadnih medija, Vagnerovci su Putinova privatna paravojska koja je poslata u Donbas i na istok Ukrajine kako bi se obavljala najteže ratne zadatke.

Smatra se da je ova elitna jedinica osnovana 2014. godine, kada je Rusija anektirala Krim.

U zapadnim medijima se pominje da su Vagnerovci odgovorni za neke od najbrutalnijih zločina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading