SVET U ŠOKU: Putin uputio izvinjenje Izraelu!

Autor:

Svet

05.05.2022

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Ruske federacije odmah je reagovao posle poruke svog ministra Sergeja Lavrova.

SVET U ŠOKU: Putin uputio izvinjenje Izraelu!

Foto: Tanjug/AP

Mnogi strahuju da Vladimir Putin posle Ukrajine preti Moldaviji

U razgovoru sa premijerom Naftalijem Benetom, ruski predsednik Vladimir Putin se izvinio zbog tvrdnje ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova da Adolf Hitler ima jevrejsko poreklo.

Benet je prihvatio Putinovo izvinjenje za Lavrovljevu opasku i zahvalio mu se što je razjasnio stav ruskog predsednika prema jevrejskom narodu i sećanju na holokaust, navodi se u saopštenju Benetove kancelarije.

Putin je takođe uputio čestitke predsedniku Isaku Hercogu povodom obeležavanja Dana nezavisnosti Izraela: "Upućujem iskrene želje povodom Dana nezavisnosti Izraela", napisao je Putin Hercogu, prenose izraelski mediji.

- Verujem da će odnosi Rusije i Izraela, zasnovani na principima prijateljstva i međusobnog poštovanja, nastaviti da se razvijaju u korist našeg naroda i u cilju jačanja mira i bezbednosti na Bliskom istoku. Želim vam dobro zdravlje i veliki uspeh, kao i radost i blagostanje za sve građane Izraela - dodao je on.

Prepirka je počela kada je Lavrov rekao da jevrejsko poreklo ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog ne negira navodne nacističke elemente njegove zemlje, navodi se u intervjuu koji su u nedelju objavili italijanski mediji.

- Pa šta ako je Zelenski Jevrej? Činjenica ne negira nacističke elemente u Ukrajini. Verujem da je i Hitler imao jevrejske krvi. To ne znači apsolutno ništa. Mudri jevrejski narod je govorio da su najvatreniji antisemiti obično Jevreji - rekao je tada Lavrov.

Mnogi izraelski lideri, uključujući premijera Naftalija Beneta i ministra spoljnih poslova Jaira Lapida, osudili su tu izjavu, a Lapida je ovaj komentar nazvao "neoprostivim i nečuvenim, kao i strašnom istorijskom greškom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading