NESREĆNI ČOVEK PREMINUO NAKON DVA MESECA: Svinjsko srce koje je presađeno muškarcu imalo virus u sebi!

Autor:

Svet

05.05.2022

16:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Genetski modifikovani organ korišćen u prvoj transplantaciji srca sa svinje na čoveka imao je virus koji je "prouzrokovao smrt pacijenta", navodi se u izveštaju.

NESREĆNI ČOVEK PREMINUO NAKON DVA MESECA: Svinjsko srce koje je presađeno muškarcu imalo virus u sebi!

Foto: Printscreen

Svinjsko srce presađeno čoveku

Rođen u Merilendu, Dejvid Benet, operisan je 7. januara, ali je neočekivano preminuo samo dva meseca nakon revolucionarne operacije, 8. marta.

U sredu su stručnjaci tvrdili da je svinjsko srce korišćeno u operaciji zaraženo svinjskim virusom, izvestio je MIT Technologi Reviev.

- Izgledalo je stvarno čudno - rekao je dr Bartli Grifit, Benetov transplantacioni hirurg, tokom vebinara Američkog društva za transplantaciju.

"Nešto mu se dogodilo. Izgledalo je zaraženo."

Republika

Foto: ATA/Images

Dejvid Benet

Dr Grifit je rekao da medicinari "počinju da otkrivaju zašto je Benet preminuo“, dodajući da je virus možda "ono što je pokrenulo celu ovu stvar".

- Ako je ovo bila infekcija, verovatno je možemo sprečiti u budućnosti - rekao je dr Grifit tokom svoje prezentacije, prenosi San.

Hirurg je rekao da su naknadni testovi pokazali da je presađeno svinjsko srce zaraženo citomegalovirusom svinja, koji kod tih životinja može izazvati širok spektar simptoma, od ružičastog oka i kijanja do komplikacija u trudnoći i mrtvorođenosti.

Virus je ranije bio povezan sa neuspehom transplantacije organa svinja kod pavijana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading