AMERIKANCI ODIGRALI KLJUČNU ULOGU U LIKVIDACIJI RUSKIH GENERALA! Cure obaveštajni podaci - SAZNANJA KOJA MENJAJU SVE!

Autor:

Svet

05.05.2022

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Visoki američki zvaničnici tvrde da su Sjedinjene Američke Države Ukrajini dale obaveštajne podatke koji su joj omogućili da tokom ruske invazije na svojoj teritoriji koja traje već 71 dan locira i ubije mnogo ruskih generala, piše Njujork Tajms.

AMERIKANCI ODIGRALI KLJUČNU ULOGU U LIKVIDACIJI RUSKIH GENERALA! Cure obaveštajni podaci - SAZNANJA KOJA MENJAJU SVE!

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski dužnosnici tvrde da su do sada ubili otprilike 12 generala.

Među podacima koje su Amerikanci dali našle su se i informacije o predviđenim kretanjima ruskih vojnika. 

Te su informacije izvučene iz nedavnog izveštaja koji su izradili Amerikanci, a koji se ticao ruskog tajnog plana borbe u Donbasu.

Američki zvaničnici nisu hteli da kažu koliko je tačno ruskih generala ubijeno na osnovu njihovih podataka.

Republika

Foto: Printscreen/TikTok

 

 

- SAD Ukrajini u najvećoj meri šalje informacije o lokaciji ruskog mobilnog vojnog vrha. Ukrajinci ta saznanja spajaju sa svojim obaveštajnim podacima kako bi izveli artiljerijske i druge napade u kojima su smrtno stradali komadanti u ruskoj vojsci - navodi se u članku, prenosi Jutarnji list.

Nakon što je u početnoj fazi bila prilično suzdržana po pitanju slanja vojne pomoći, Amerika je u poslednje vreme znatno povećala pomoć koju šalje Ukrajini.

Do sada joj je poslala više desetina milijardi dolara pomoći i naoružanje velikog kalibra.

- Obaveštajni podaci koje je SAD dao Ukrajini ukrajinskoj su vojsci pomogli da potvrdi da ispred nišana ima prave mete, kao i da locira nove. Retko je kada neka zemlja drugoj pomagala ovako kako SAD pomaže Ukrajini - navodi Njujork Tajms.

S obzirom na to da se u ranoj fazi rata nije uspela probiti do glavnog grada Ukrajine Kijeva, Rusija se okrenula utvrđivanju svojih pozicija na istoku te zemlje, ali i tamo njene trupe napreduju sporo i neujednačeno.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Administracije predsednika SAD Džo Bajdena pokušala je obaveštajne podatke koje je prikupila sa fronta u Ukrajini držati u tajnosti jer strahuje bi ruski predsednik Vladimir Putin njihovo slanje mogao interpretirati kao eskalaciju sukoba.

Američki funckioneri nisu precizirali kako su došli do podataka o lokaciji ruskog vojnog vrha jer ne žele ugroziti izvore koji im ih šalju.

Ministar obrane SAD-a Lojd Ostin prošlog je meseca rekao da Amerika Rusiju želi oslabiti do te mere da u Ukrajini više ne može raditi stvari koje je radila otkad je invazija počela.

Portparol Ministarstva obrane SAD-a Džon F. Kirby rekao je da Ministarstvo neće otkrivati detalje o procesu prikupljanja informacija, ali je potvrdio da Amerika Ukrajini šalje podatke kako bi se ova zemlja mogla odbraniti. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading