UBIJEN ZBOG 700 EVRA, DEVOJKA MOLILA ZA MILOST: Bacio novčanik na zadnje sedište, pljačkaš se razbesneo i ispalio hice

Autor:

Svet

03.05.2022

19:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenac je novčanik bacio na zadnje sedište automobila, a jedan od pljačkaša nakon toga se razbesneo i upucao ga.

UBIJEN ZBOG 700 EVRA, DEVOJKA MOLILA ZA MILOST: Bacio novčanik na zadnje sedište, pljačkaš se razbesneo i ispalio hice

Foto: Pixabay

Pištolj, kriminalac sa pištoljem

Slovenac Peter Virag ubijen je pre šest dana u pljački do koje je došlo u kenijskoj prestonici Najrobiju.

Kenijski mediji su prošle nedelje saopštili da je u oružanoj pljački ubijen slovenski državljanin star 56 godina, a Ministarstvo spoljnih poslova danas je za slovenački N1 potvrdilo da se zaista radi o Slovencu, prenosi Jutarnji list.

Kako pišu slovenački, ali i kenijski mediji, ubijeni muškarac bio je u društvu devojke. Vraćali su se iz jednog od klubova. Vozač je trebalo da ih odveze do naselja Moilongo, ali nakon nekoliko kilometara su se zaustavili jer je hteo da preda volan Slovencu, iz za sada neutvrđenog razloga. Tada je i devojka otišla nekoliko metara od automobila kako bi obavila telefonski poziv.

Iz zasede su tada izašla dva naoružana muškarca koji su od Slovenca zatražili novac i njegov mobilni. On se tome usprotivio, a novčanik koji je imao kod sebe i u kojem je bilo oko 700 evra u lokalnoj valuti bacio je na zadnje sedište automobila. Jedan od pljačkaša nakon toga se razbesneo i upucao Slovenca, a pljačkaši su potom navodno uzeli i tri mobilna telefona, novčanik kao i torbicu njegove devojke.

Kako javlja kenijski The Star, Virag je pogođen u grudi i preminuo je na mestu događaja. Oni donose i nešto više detalja o samom slučaju.

Navode tako kako je par, nakon zabave u klubu koji se nalazi u sklopu trgovačkog centra Imara nedaleko od mesta događaja, bio na putu prema stambenom naselju gde su odseli. Zaseda se dogodila kada su automobil parkirali u zaustavnoj traci u naselju Kabanas.

Molila za milost pljačkaše

Tokom pljačke, devojka ubijenog Slovenca vratila se do automobila i videla šta se događa i počela pljačkaše da moli za milost. Nakon što su im oduzeli vrednosti, pljačkaši su pobegli, a vozač i devojka pokušali su da pruže prvu pomoć teško ranjenom 56-godišnjaku.

Policiju je o događaju obavestio vozač kamiona koji je prolazio putem u tom trenutku.

The Star piše kako je na mestu događaja pronađen prazan šaržer pištolja. Za sada niko nije uhapšen, a na slučaju radi više istražitelja. Radi se, navodno, o samo jednoj od pljački lokalnih bandi za čijim se pripadnicima traga. Tako je na području Panganija u pljački ubijen potencijalni osumnjičeni koji je sa još trojicom napadao i pljačkao pešake. On je ubijen, a trojka je uspela da pobegne.

Kenijske vlasti objavile su kako tragaju za svim ovim sumnjivim osobama, uključujući ubicu Slovenca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading