PUTINU PAKUJU SMRT U KREMLJU! Američki general izneo šokantne tvrdnje: Preti mu PUČ! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

03.05.2022

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši zamenik načelnika Generalštaba američke vojske Džek Kin izneo je svoje viđenje aktuelne globalne krize zbog rata u Ukrajini, tvrdeći da se ruski predsednik suočava s ozbiljnom krizom.

PUTINU PAKUJU SMRT U KREMLJU! Američki general izneo šokantne tvrdnje: Preti mu PUČ! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP/profimedia

Džek Kin izneo nove tvrdnje o dešavanjima u Putinovim krugovima

Ruski predsednik Vladimir Putin spreman je da učini sve da ostane na vlasti, ali bi mogao da bude ubijen u državnom udaru, tvrdi bivši zamenik načelnika Generalštaba američke vojske Džek Kin, koji je u programu televizije Foks njuz komentarisao aktuelnu globalnu krizu nastalu ruskom invazijom na bivšu republiku SSSR. 

Kin tvrdi da se agresija Ruske Federacije pokazala kao potpuna havarija zbog koje su se pripadnici samog vrha vlasti u Kremlju, navodi general SAD, okrenuli protiv predsednika. 

Putin će učiniti sve da ostane na vlasti jer zna da je druga alternativa njegova smrt - naglasio je Kin, pa nastavio: 

- Putinu je jedina motivacija vlast jer alternativu dobro zna - njegov naslednik koji se ne slaže s njim mogla bi da znači njegov kraj - njegovu smrt. Zato se i bori da ostane na vrhu i odlučan je u tome da po svaku cenu ostvari svoje ciljeve na jugu - rekao je bivši američki vojni zvaničnik kog je 2020. odlikovao nekadašnji predsednik SAD Donald Tramp.    

- Mislim da su Putina mnogi od nas odbacivali godinama, ali on se sprema da se vrati Rusko carstvo i mislim da će tome težiti sve dok je na vlasti. On nema drugu budućnost osim da bude predsednik Rusije. To je činjenica - dodao je Kin. 

Prema njegovim rečima, sam vrh ruskih bezbednosnih službi navodno je kivan na predsednika da je u Ukrajini načinio ozbiljnu grešku nakon što je odustao od udara na prestonicu Kijev i skoncentrisao se na istok, na Donbas. 

 

Iste je stavove, pozivajući se na analize mnogobrojnih spoljnopolitičkih stručnjaka, preneo i britanski portal San. 

- Rusija je očekivala da bi mogla da premaršira preko Ukrajine bez velike borbe, ali se u stvarnosti suočila s hrabrim otporom. Prošlog meseca, ukrajinske trupe potisnule su ruske snage iz Kijeva i uspele da ponovo zauzmu gradove i odbrambene položaje do 30 kilometara istočno od prestonice - navodi San i podseća da je Kremlj nedavno saopštio da je prva faza ruske kampanje za "denacizaciju i demilitarizaciju" Ukrajine bila uspešna uprkos povlačenju ruskih trupa i da će se sada napori usmeriti na provinciju Donjeck.

- Zbog rata je sve veća frustracija ruske ruske vojske i šefova obaveštajnih službi i to u trenutku dok se šire glasine u vezi sa Putinovim zdravstvenim stanjem. Insajder iz Kremlja navodno je tvrdio da će on biti podvrgnut operaciji zbog raka i da će predati vlast svom tvrdolinijaškom šefu špijuna Nikolaju Petruševu. Smatra se da bi ruski diktator sada mogao da se suoči sa ustankom svog užeg kruga usred neviđenih kritika i rastuće potražnje za "potpunim ratom" i "mobilizacijom" - podseća britanski medij. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zapad vidi Petruševa kao Putinov naslednika 

Inače, San se poziva na novu obaveštajnu analizu iz SAD koja sugeriše da bi Putin mogao da bude zbačen sa vlasti u puču koji bi mogli da organizuju njegovi prijatelji u roku od dve godine. O tome je govorio i ruski stručnjak za bezbednost Andrej Soldatov.

- Ovo je prvi put da centri bezbednosti prave distancu između sebe i predsednika. To otvara razne mogućnosti - naglasio je on. 

Inače, zapadni mediji tvrde i da je ruski lider i te kako svestan da mu se sprema puč, te da je zato u perthodnom periodu uklonio 150 bezbenjaka, bilo njihovim stavljanjem u kućni pritvor, bilo u zatvor ili otkazima.

- Ludi tiranin je pokrenuo staljinističku čistku svojih obaveštajnih službi – uključujući slanje šefa špijuna Sergeja Besede u zatvor - piše San i navodi da je nedavno Aleksandar Arutjunov, veteran ruskih specijalnih jedinica Specnac, podelio video u kom moli Putina da eskalira rat.

- Dragi Vladimire Vladimiroviču, molim vas, odlučite, da li mi vodimo rat - ili masturbiramo? Udarite ih svuda, potpuno uništite sve njihove aerodrome. Pretvorite ih u Mesečeve kratere tako da nijedan avion sa vojnim dronom ne može da poleti. Moramo uništiti sve njihove železničke pruge projektilima tako velike veličine da provedu godine popravljajući ih… Ako ja razumem, zašto to ne shvate vaši vrhunski momci? Ovo je van mene - govorio je Arutjunov u kameru. 

 

 

Ranije je i ruski analitičar Aleksej Muravijev upozorio da se Putin suočava sa potencijalnim državnim udarom unutar njegovih vojnih i obaveštajnih službi.

- Državni udar bi mogao da dođe jer oni žele da pokušaju da dobiju rat, a ne da zaustave agresiju na Ukrajinu. Mislim da je bilo tenzija između Rusije i obaveštajne zajednice i ruskog predsednika Vladimira Putina zato što je očigledno došlo do očigledne greške u proceni i verovatno ju je vodio sam Putin - rekao je nedavno Muravijev za Skaj njuz Australija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Milan

03.05.2022 14:11

Babi se snilo sto joj milo! Putinu je stalo do vlasti a drugima do kucanja eksera!

Srbin

03.05.2022 14:17

STO JE BABI MILO....U SNU JE SE SNILO...

Roza

03.05.2022 17:17

Snila baba što bi rada

Eli

07.05.2022 09:21

Putin je iskusan političar. Ko smo mi da ga komentarisemo