PRISTAJEMO! Nemački ministar finansija: Uvedite embargo na uvoz ruske nafte

Autor:

Svet

02.05.2022

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka je spremna da pristane na dogovor o embargu na rusku naftu, rekao je danas ministar finansija te zemlje Kristijan Lindner.

PRISTAJEMO! Nemački ministar finansija: Uvedite embargo na uvoz ruske nafte

Foto: pixabay.com

U intervjuu za CNN Lindner je rekao da ne želi da spekuliše o tome da li će neke druge zemlje članice EU, poput Mađarske, morati da dobiju izuzeće iz režima sankcija ili će se same povući iz naftnog embarga.

- Mogu da vas uverim da je Nemačka spremna da smanji uvoz nafte, a znamo da i drugi pažljivo razmatraju ovo pitanje. Odluke donosimo zajedno, to je u našem najboljem interesu. Sve svetske demokratije dele taj interes da budu zajedno i u Evropskoj uniji i u transatlantskom partnerstvu - kazao je on.

Republika

Foto: pixabay.com

Zastava Nemačke

Lindner je jasno stavio do znanja da Nemačka neće plaćati ruski gas u rubljama.


- Nemačka se ne može ucenjivati. Ugovori su ugovori, a svi ovi ugovori se zasnivaju na plaćanju u dolarima ili evrima. Dakle, nemački izvođači treba da plaćaju u evrima ili u dolarima. Ovo je situacija sa ugovorima i mi to nećemo menjati jer su Putinu potrebne rublje za njegov ratni pohod - poručio je ministar finansija Nemačke, preneli su mediji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading