POTOPIĆEMO CELU VELIKU BRITANIJU, OSTAĆE SAMO RADIOAKTIVNA PUSTINJA: Nova zabrinjavajuća pretnja Moskve Londonu preko državne televizije (VIDEO)

Autor:

Svet

02.05.2022

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča o podvodonom dronu pod imenom Status -6 "Posejdon" pojavila se 2016 godine kroz jednu fotografiju tokom zasedanja visoke ruske vojne delegacije.

POTOPIĆEMO CELU VELIKU BRITANIJU, OSTAĆE SAMO RADIOAKTIVNA PUSTINJA: Nova zabrinjavajuća pretnja Moskve Londonu preko državne televizije (VIDEO)

Foto: twitter.com/Francis Scarr

Preko ruske državne televizije odapete su nove "otrovne strelice" prema Londonu. Posle epizode sa balističkom raketom "Sarmat", usledila je nova poruka u propagandnom ratu kao nuklearni torpedo izaziva cunami koji bi potopio Veliku Britaniju.

Naime, na državnoj televiziji Rosija 1 novinar Dmitri Kiseljov je rekao da bi nuklearni podvodni dron Posejdon u njegovoj zemlji mogao da izazove cunami koji bi "potopio Britanska ostrva u morske dubine" i pretvorio ih u "radioaktivnu pustinju" (sa podmornicama), navodi Kurir.

Republika

Foto: twitter.com/Francis Scarr

Pretnje na ruskoj nacionalnoj televiziji

Kiseljov u svom prilogu opisuje drugu varijantu kako bi Rusija mogla da ugrozi Veliku Britaniju preko mora preko podvodnog "robota" ( mada je u pitanju besposadno plovilo) "Posjedom", koji bi prema rečima voditelja se približio Velikoj Britaniji na 1 km dubine i brzinom od 200 km na čas. Kiseljov tvrdi u svom prilogu da niko ne bi bio sposoban da zaustavi ovaj podvodni dron, koji ima nuklearnu bojevu glavu jačine 100 megatona. Eksplozija ovog termonukelarnog torpeda u blizini obale Velike Britanije izazvao bi ogroman talas kako opisuje Kiseljov visok 500 m koji bi bio zaražen ekstremnom radijacijom i koji bi potopi kompletno britansko ostrvo, posle čega bi od Britanije ostala radioaktivna pustinja, gde ne bi bilo života jako dugo vremena.

 

 

Priča o podvodonom dronu pod imenom Status -6 "Posejdon" pojavila se 2016 godine kroz jednu fotografiju tokom zasedanja visoke ruske vojne delegacije. Tada je kamera uhvatila plan koji je držao jedan ruski oficir, a na kome se videlo nepoznato oružje koje je izgledalo kao torpedo. Tad je u medijima prikazana slika da Rusija razvija prvo novi torpedo, a kasnije se tvrdilo da je to mešavina ruske polupodmornice-polurakete, koja će predstavljati ozbiljnu opasnost za američke ratne i ostale luke.

Neki bivši američki visoki oficiri Status-6 je najneodgovornije oružje Putinove Rusije jer nuklearnom eksplozijom može izazvati razaranje i plimni talas.

Tri godine kasnije Rusija je u januaru 2018. objavila da ima podvodni dron koji može da nosi nuklearnu bojevu glavu od 100 kilotona.

Ruski podvodni dron Ocean Multipurpose System Status-6, poznat pod nadimkom Kanyon, testiran je u novembru 2016. godine. prema dostupnim podacima Status-6 može se pohvaliti "maksimalnim radijusom od 6200 milja ( oko 10.000 kilometara), brzinom većom od 56 čvorova, kao i spuštanjem na oko 3280 stopa (999 metara) ispod površine mora".

Konstruktor ovog univerzalnog podvodnog drona je konstrukcioni biro Rubin, jedan od, najvećih proizvođača podmornica u Rusiji. Podvodni dron napravljen je za lansiranje sa najmanje dve različite klase nuklearnih podmornica, nova specijalno konstruisana klase Belogorod i sa napadne nuklearne podmornice klase Oskar, koja istovremeni može da nosi četiri Status-6 drona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Milan

02.05.2022 09:43

Sjebati skroz onu englesku gamad bio bi dar od boga..Z

Odgovori 36 1
pera

02.05.2022 11:20

Od 2014.godine su Rusi upozoravali Ukrainu i to je ignorisano,pa evo rezultata.Ovo upozorenje treba shvatiti ozbiljno,jer za Britance ili USA,Rusi sigurno neće biti tako spori.Zapad snosi glavnu odgovornost za to svojom rusofobnom politikom.I to je velika greška koju vrlo lako svi mogu da jako skupo plate.

Odgovori 37 1
Oslobodilac

02.05.2022 12:26

STO PRE KOLIKO SUTRA

Odgovori 26 2
cile

02.05.2022 16:01

Engleska, najvece zlo, gori su mi i od Amera.

Odgovori 12 2