ŠOKANTNO PRIZNANJE ZAPADA, EVROPI SLEDI PAKLENIH 18 MESECI: Nema alternative! POMINJE SE I OPASNA UTAKMICA!

Autor:

Svet

01.05.2022

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropske zemlje nemaju dovoljno alternativa koje im omogućavaju zamenu za isporuke ruskog prirodnog gasa i sprečile moguće ekonomske probleme predstojeće zime, navodi se analizi američkog dnevnika Vašington Post.

ŠOKANTNO PRIZNANJE ZAPADA, EVROPI SLEDI PAKLENIH 18 MESECI: Nema alternative! POMINJE SE I OPASNA UTAKMICA!

Foto: Tanjug/AP

- U skoro svakom scenariju, narednih 18 meseci će biti mučan period za Evropu, jer je porast cena energenata ustalasao svet i vlade se bore da obezbede snabdevanje za svoju industriju, grejanje i rad elektrana. Nema dovoljno alternativnih opcija u bliskoj budućnosti kako bi se izbegao veliki ekonomski poremećaj u narednom zimskom periodu, u slučaju da Rusija prekine snabdevanje - navodi se u članku.

Američki list konstatuje da je u toku "opasna utakmica", prenosi TAS S.

Vašington Post je citirao Edvarda Čaua, eksperta za energetsku bezbednost u Centru za strateške i međunarodne studije, koji kaže:

- Ne znam kako će se ovo završiti, ali sve upućuje na prognozu da bi moglo da se završi veoma loše i po Zapadnu Evropu i po Rusiju - navodi se.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Prema njegovim rečima, malo je verovatno da će se u skorije vreme drastično promeniti sadašnji obim globalnih isporuka gasa.


- Niko neće moći da proizvodi više tečnog prirodnog gasa brzo, bez obzira kakve fantazije se projektuju iz svetskih vlada - rekao je Čau.

U analizi američkog devnika se konstatuje da je Nemačka, ekonomski motor Evrope, posebno nepripremljena za novonastalu stuaciju.

Pre početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, Nemačka je iz Rusije uvozila skoro polovinu svojih potreba za prirodnim gasom.

U članku se citira i upozorenje nemačkog ministra ekonomije Roberta Habeka da bi bez ruskog gasa njegova zemlja upala u recesiju.

I brojni stručnjaci su upozorili na mogućnost da Nemačka dospe "u duboku recesiju, u slučaju prekida snabdevanja ruskim gasom".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Realno

01.05.2022 19:08

Što ste tražili to ste dobili. Samo i dalje sledite Ameriku, i nećete dugo da dogurate.