BAJDEN SPOMENUO PUTINA I ZATVOR! Predsednik SAD ostavio javnost u neverici, a imao je posebnu poruku i za Trampa! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

01.05.2022

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki predsednik Džo Bajden potkačio je svog prethodnika Donalda Trampa, a spomenuo je i ruskog lidera Vladimir Putina

BAJDEN SPOMENUO PUTINA I ZATVOR! Predsednik SAD ostavio javnost u neverici, a imao je posebnu poruku i za Trampa! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Džozef Bajden

Bajden je u subotu prisustvovao manifestaciji koju je organizovalo Udruženje dopisnika Bele kuće, a tom prilikom je održao i govor.

Prethodni predsednik SAD Donald Tramp bojkotovao je ovaj događaj za vreme svog mandata, da bi potom prethodne dve godine bio otkazan zbog pandemije koronavirusa.

- Ovo je prvi put da je predsednik prisustvovao ovoj večeri za šest godina, to je razumljivo. Imali smo užasnu kugu, praćenu sa dve godine kovida - potkačio je on svog prethodnika Bajden, nazvavši njegovu administraciju "kugom".

Bajden nije mogao da odoli da ne spomene Putina u svom govoru.

- Zaista dobra vest je da sada što možete da "prozivate" predsednika Sjedinjenih Država, ali za razliku od Moskve, nećete završiti u zatvoru - dodao je američki predsednik.

Bajden je sa iskrivljenom leptir mašnom svoj govor upotpunio šalama o sopstvenoj nepopularnosti u javnosti, i Trampovom odnosu sa medijima.

- Posebno hvala za 42% vas koji ste aplaudirali. Zaista sam uzbuđen što sam večeras ovde sa jedinom grupom Amerikanaca sa nižim rejtingom nego što imam - rekao je Bajden.

Komentari predsednika SAD su potom postali ozbiljniji i on je zahvalio novinarima na hrabrosti u izveštavanju o Ukrajini i šire, pre nego što je zagovarao nacionalno jedinstvo. 

- Otrov izjeda našu demokratiju... a dezinformacije su u porastu. Vi, slobodni mediji, važniji ste nego ikada u prošlom veku. Zaista to mislim - istakao je on.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Bajden na večeri Udruženja dopisnika Bele kuće

Možda je najveću salvu smeha je izazvao kada je Bajden spomenuo slogan "Idemo Brendone“, koji je postao desničarski kodeks za omalovažavanje Bajdena.

- Izgleda da republikanci podržavaju jednog momka, nekog tipa po imenu Brendon. On ima zaista dobru godinu i na neki način sam srećan zbog njega - našalio se Bajden.

Tokom večeri emitovani su slajdovi u čast prva dva crna reportera koji su se pridružili Udruženju dopisnika Bele kuće i novinara koji su poslednjih meseci izgubili život izveštavajući o ratu u Ukrajini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Hercegov grad

01.05.2022 09:30

Senilni starac koji ce svet zaviti u crno

Zoks

01.05.2022 10:22

Ko bre vlada u ovoj Americi, ovaj bre skroz zveknuo