MIT JE SRUŠEN, SAD JE SVE JASNO! Oglasili se Ukrajinci - OVO JE ISTINA O DUHU KIJEVA!

Autor:

Svet

01.05.2022

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vazduhoplovstvo Oružanih snaga Ukrajine zamolilo je preko Tvitera Ukrajince da ne šire lažne podatke o „duhu Kijeva“.

MIT JE SRUŠEN, SAD JE SVE JASNO! Oglasili se Ukrajinci - OVO JE ISTINA O DUHU KIJEVA!

Foto: printscreen

Komanda VS je ukazala da informacija koja se širi društvenim mrežama o pogibiji „duha Kijeva” nije tačna.

Ali ne zato što je „duh“ živ, već zato što on ne postoji.

Kako s navodi u Tvitu, "Duh Kijeva" je izmišljen lik koji personifikuje mnoge ukrajinske vojne pilote, a ne samo jednog.

 

Poslednjih dana ne samo na društvenim mrežama, nego i u mnogim svetski medijima proširila se informacija o smrti majora Stepana Tarabalke, koji je predstavljen kao "Duh Kijeva". 

 

 

 

Tarabalka jemeđutim poginuo u vazdušnoj borbi 13. marta, a predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski mu je posthumno dodelio titulu „Heroj Ukrajine“.

Što se tiče legende o „duhu Kijeva“, Oružane snage Ukrajine navode, da je Tarabalka zapravo simbol, „personifikovana slika pilota Vasilkovske 40. brigade taktičke avijacije koji čuvaju nebo glavnog grada i susednih regiona. Svi su oni "duhovi Kijeva."

Prvih dana rata bio je visok intenzitet obaranja neprijateljskih aviona. Priču o heroju-pilotu – „duhu Kijeva”, koju su izmislili ljudi na društvenim mrežama, nismo ni opovrgli ni potvrdili. Čak smo se malo i poigravali, govoreći: „Vidtei šta ovaj momak radi". Četovi su bili puni poruka, čak su i devojke iz Ukrajine i inostranstva tražile kontakte našeg „duha”. On je već postao legenda, ukrajinski supermen, osvetnik koji uništava Rusiju. Za nas je svaki pilot heroj - saopštila je komanda Oružanih snaga Oružanih snaga Ukrajine.

 
 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading