DRAMA U MAJAMIJU: Toliko je hladno da SMRZNUTE IGUANE padaju sa drveća!

Autor: Tanjug

Svet

05.01.2018

08:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Floridi je toliko hladno da se iguane, nenavikle na niske temperature, koče i padaju sa drveća u predgrađima Majamija, piše AP.

RepublikaFoto: youtube.com/NBC2 News
Muškarac spasava iguanu

Nacionalni meteorološki institut u Majamiju saopštio je da je u delovima južne Floride temperatura tokom jutra bila pet stepeni Celzijusa što je dovoljno hladno da parališe zelene iguane.

- Ova hladnokrvna stvorenja koja nastanjuju tropske oblasti Kariba, Centralne i Južne Amerike, počinju da se smrzavaju kad temperatura padne istod 10 stepeni - kaže Kristen Somers iz Komisije za očuvanje riba i divljih životinja na Floridi.

- To je previše hladno da bi se kretale - dodaje Somers.

Nisu samo reptili pogođeni ovonedeljnim talasom hladnoće - morske kornjače takođe se koče od, za njih, neuobičajeno niskih temperatura, navodi AP.

Biolozi Komisije za zaštitu životinja su u nekoliko slučajeva spasli kornjače koje su plutale po vodi ili blizu obale, ali spasilačke akcije za iguane nisu planirane.

Dobronamernim stanovnicima koji pronađu ukočene iguane savetuje se da ih ne diraju jer bi mogle da se osete ugroženim i da ujedu kada se zagreju.

- Nemojte da pretpostavite da su mrtve - kaže Somers.

Dvonedeljni talas hladnoće ispod pet stepeni 2010. godine ubio je mnogo iguana, kao i burmanskih pitona i drugih gmizavaca koji žive u suptropskoj klimi južne Floride.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading