IZ VAŠINGTONA U KIJEV POSLATA UDARNA PORUKA: Ceo svet sluša Blinkenove reči!

Autor:

Svet

28.04.2022

06:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef američke diplomatije državni sekretar Entoni Blinken rekao je da je na Ukrajini da li će preduzimati vojne akcije van svoje teritorije.

IZ VAŠINGTONA U KIJEV POSLATA UDARNA PORUKA: Ceo svet sluša Blinkenove reči!

Foto: Tanjug/AP

- Odlučni smo da im obezbedimo ono što im je potrebno da se izbore sa ruskom agresijom i da potisnu Ruse iz zemlje. Drugo pitanje je da li bi Ukrajinci trebalo da preduzimaju akcije i izvan svojih granica - rekao je Blinken u sredu i ponovio da je od vitalnog značaja da se učini sve što je potrebno za odbranu od ruske agresije, prenosi TAS S.
 
Ranije je šef ruskog istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin dao je uputstva da se dokumentuju dokazi o ilegalnim aktivnostima ukrajinskih oružanih snaga u ruskim regionima Kursk i Voronjež.

Juče je oboren mali ukrajinski izviđački dron u blizini grada Voronježa, a sinoć je jedna ukrajinska bespilotna letelica presretnuta u regionu Kursk.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading