UDAR ĆE BITI MUNJEVIT! Putin uputio jezive pretnje svetu!

Autor: Republika

Svet

27.04.2022

15:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji istup ruskog predsednika Vladimira Putina zapadni mediji shvatili su kao otvorenu pretnju od upotrebe nuklearnog oružja protiv bilo koga "ko se umeša u konflikt u Ukrajini.

UDAR ĆE BITI MUNJEVIT! Putin uputio jezive pretnje svetu!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin izneo nove zastrašujuće pretnje

Ruski predsednik Vladimir Putin izneo je najnovije jezive pretnje svetu i to samo dan nakon što je ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov istakao kako je nuklearni rat ipak moguć. 

On je otkrio da su donete sve odluke o reagovanju Moskve u slučaju da dođe do pretnje strateškoj bezbednosti Rusije i upozorio da će se bilo koja zemlja koja pokuša da se umeša u dešavanja u Ukrajini suočiti sa brzim odgovorom Rusije.

- Ako se neko umeša u situaciju u Ukrajini i bude stvarao pretnju strateškog karaktera - udar će biti munjevit - upozorio je Putin, i istakao da će Moskva u tu svrhu upotrebiti sredstva koja ne poseduju njeni protivnici.

Ruski lider, koji je očigledno izgubio kompas kada su u pitanju dešavanja u Ukrajini budući da je konflikt otišao predaleko, poručio je da su planovi da se njegova zemlja uništi sankcijama, "skroz propali".

- Protivnici su dugo vodili ekonomski rat protiv Rusije i uvodili su korak po korak nova i nova ograničenja u vidu sankcija, koristeći razne izgovore, a ponekad i bez izgovora -  rekao je Putin.

Govoreći o ekonomskom stanju zemlje, on je pokušao da uveri svoje sunarodnike da ruska rublja, bankarski sistem, transportni sektor i privreda u celini odolevaju sankcijama koje su uvedene Moskvi. Zatim je obećao odgovor na pokušaje da se Rusija izoluje.

Tu treba istaći da je nedavno i samo Rusko ministarstvo finansija istaklo kako očekuje da će se bruto domaći proizvod smanjiti za 8,8 odsto u 2022. u svom osnovnom scenariju, ili za 12,4 odsto po konzervativnijem scenariju. To je pokazao dokument u koji je Rojters imao uvid.

 

 

Govoreći o zastrašivanju ruskih novinara, Putin je poručio da je uveren da će ti pokušaji zastrašivanja propasti.

- Ono što želim da kažem i u šta sam potpuno siguran jeste da su ovakvi pokušaji zastrašivanja onih koji rade u medijskom prostoru, zastrašivanja ruskih novinara koji zauzimaju patriotski stav, osuđeni na totalni neuspeh - istakao je ruski lider.

Prema njegovim rečima, specijalna vojna operacija, kako on zove invaziju na Ukrajinu, sprečila je stvarnu opasnost koja bi se desila na ruskoj teritoriji.

- Moramo jasno da shvatimo da su naši vojnici i oficiri sprečili stvarnu opasnost koja se nadvila nad našom zemljom - ocenio je Putin.

Dodao je da su vojnici i oficiri "svojom hrabrošću, odlučnošću i herojstvom sprečili masovni sukob koji bi se odvijao na ruskoj teritoriji, ali po tuđim scenarijima".

Najnoviji Putinov govor zapadni mediji su okarakterisali kao direktnu pretnju NATO saveznicima širom planete, kao i otvorenu pretnju nuklearnim oružjem "ukoliko nekome samo padne napamet da se umeša u sitacuiju u Ukrajini.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading