MISTERIJA PUTINOVIH RUKU SE NASTAVLJA! Još jedan snimak ruskog predsednika zaprepastio svet: Šta mu je, zašto se toliko trese? (FOTO, VIDEO)

Autor: Republika

Svet

27.04.2022

09:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadni mediji bruje o još jednom snimku ruskog predsednika Vladimira Putina za koji tvrde da bi mogao da bude dokaz da je teško oboleo.

MISTERIJA PUTINOVIH RUKU SE NASTAVLJA! Još jedan snimak ruskog predsednika zaprepastio svet: Šta mu je, zašto se toliko trese? (FOTO, VIDEO)

Foto: Tanjug/AP, Twitter

Zapad bruji o snimku Putina dok u Kremlju dočekuje Lukašenka

Ruski predsednik Vladimir Putin ne prestaje da izaziva pažnju svetske javnosti posebno zbog činjenice da je nekoliko njegovih poslednjih pojavljivanja pokrenulo salve spekulacija da se nešto neobično dešava s njegovim zdravljem, a među poslednjim u nizu je susret sa liderom Belorusije, Aleksandrom Lukašenkom, kada, kako navodi britanski Dejli mejl, nije izgledao nimalo dobro.

Naime, na zapisu koji je nedavno dospeo u mediji, a koji je nastao u Kremlju pre otprilike dva meseca kada je Putin dočekao Lukašenka u srcu ruske prestonmice Moskve, vidi se kako se desna ruka ruskog predsednika nekontrolisano trese, nakon čega je on prislanja na grudi. Taj njegov potez, sudeći po video-snimku, izgleda kao da je on po svaku cenu želeo da zaustavi napad tremora koji se, zatim, zaustavlja kada je Lukašenku pružio istu ruku da bi se pozdravili. 

Neobična scena je, međutim, primećena i nešto kasnije kada je oštro oko kamere fotoreportera agencije Rojters zabeležilo kako se Putin s obe ruke čvrsto drži za rukohvate stolice, pri čemu su mu šake u veoma neobičnom položaju. 

- Ruski predsednik se u poslednje vreme suočava s tvrdnjama o njegovom narušenom zdravlju. One su podstaknute snimcima njegovog naduvenog lica, pognutog držanja i stalnog hvatanja za neke predmete - navodi Dejli mejl i napominje kako se Putin u poslednje vreme i veoma nespretno kreće, pa se navodno i spotakao prilazeći Lukašenku.   

Kasnije Putin sedi na stolici, ali ne može da miruje, neprestano se vrpolji i lupka nogama o pod dok se rukom čvtrsto drži za stolicu da bi dobio podršku - ističe britanski portal. 

 

Podsetimo, taj medij je samo jedan od mnogih koji su u poslednje vreme, a posebno nakon ruske invazije na Ukrajinu 24. februara ove godine, počeli da spekulišu da šef Kremlja zapravo poti od nekog teškog oboljenja poput kancera ili Parkinsonove bolesti. 

- Naduti Vladimir Putin je viđen kako drži sto dok se pognuo u stolici tokom televizijskog sastanka sa svojim ministrom odbrane usred glasina da se ruski moćnik bori protiv raka - ističe Dejli mejl aludirajući na nedavni događaj koji je zbog izgleda ruskog predsednika izazvao bezbroj komentara i spekulacija. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin na sastanku sa Sergejem Šojguom  

Čak su i eksperti koji se bave analizom govora tela, istakli kako je njegovo držanje tokom sastanka izuzetno nesigurno, a navodno je posebno u neobičnom položaju njegova glava koja je "upala" u ramena, sa sve otečenim vratom. 

Na snimku se vidi kako Putin razgovara sa Šojguom dok desnom rukom hvata ivicu stola - tako snažno da izgleda belo i neprokrvljeno - i neprestano lupka nogom - navode Britanci. 

Anders Aslund, švedski ekonomista i bivši savetnik Ukrajine i Rusije, rekao je da se na snimku vide kako su Putin i Šojgu "depresivni i naizgled lošeg zdravlja".

- Šojgu mora da čita svoje zapise Putinu i loše se drži, što sugeriše da su glasine o njegovom srčanom udaru verovatne. Loše sedi i ima loše pokrete - naveo je Aslung, ističući da se stanje dvojice moćnika očigledno pogoršalo nakon izazivanja rata u Ukrajini budući da ta "operacija" nije išla tokom kakvim se Ruska Federacija nadala.   

 

Profesor Erik Busi, stručnjak za govor tela sa Teksaškog univerziteta, rekao je za britanski San da je Putin "zapanjujuće oslabljen u poređenju s čovekom kog smo posmatrali pre samo nekoliko godina". 

 

- Sposoban predsednik ne bi morao da se drži poduprt sa ispruženom rukom za polugu i ne bi se brinuo o tome da obe noge drži na zemlji. Ovo nije portret zdravog Putina, već portret koji izgleda sve slabiji i jedva u stanju da se drži uspravno za malim konferencijskim stolom - dodao je Busi.

Inače, Putinovo naduveno lice i vrat podstakli su tvrdnje da se podvrgava lečenju steroidima, dok izveštaji sugerišu da je "stalno u pratnji lekara specijalizovanog za rak štitne žlezde".

- Hirurg Jevgenij Selivanov, iz Centralne kliničke bolnice u Moskvi, doleteo je kod ruskog lidera najmanje 35 puta u crnomorsko odmaralište Soči, Putinovo omiljeno mesto za odmor. Teza uglednog doktora nosila je naslov: "Specifičnosti dijagnostike i hirurškog lečenja starijih i senilnih pacijenata sa karcinomom štitaste žlezde" - navodi Dejli mejl. 

Kreml, inače, nije komentarisao navode Zapada o Putinovom zdravlju, ali je sve ostale spekualacije medija uglavnom nazivao lošom propagandom.    

Nestajao iz javnosti zbog zdravlja 


- novembar 2012: otkazana su poslovna putovanja i dugi letovi predsednika, dok su neki od njegovih sastanaka prikazivani javnosti, a u stvari se ispostavilo da su montirani  

- 5-15. mart 2015: Putin se ne pojavljuje u javnosti, svi sastanci su unapred snimljeni događaji

- 9-16. avgust 2017: Predsednik sa novinarima posećuje Abhaziju i Soči, a zatim nedelju dana Kremlj objavljuje samo montirane događaje

- februar 2018: U jeku predizborne kampanje, predsednik otkazuje javne događaje. Peskov priznao da je šef države "prehlađen"

- 13-29. septembar 2021: Putin odlazi u samoizolaciju, svi događaji se održavaju putem video linka

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
zika

28.04.2022 04:02

ovo smeće je jedino mentalno obolelo

nesa151

28.04.2022 09:50

EJ piskaralo kAD si ti mogao piti KAFU iz male soljice a da ti desna ruka podrhtava.Glupo pisati je i glupo ziveti ali VECERA JE VECERA d as veru gladan si!