PUTIN ZABIO NOŽ U LEĐA SRBIJI! Trampio KOSOVO za DONJECK i LUGANSK!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

26.04.2022

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas na sastanku sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom da su Donjeck i Lugansk postale nezavisne po analogiji sa odlukom Međunarodnog suda pravde o situaciji na Kosovu.

PUTIN ZABIO NOŽ U LEĐA SRBIJI! Trampio KOSOVO za DONJECK i LUGANSK!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin se oglasio posle priznanja Donbasa

Putin, koga smatramo velikim prijateljem, pokazao je svoje pravo lice i izjavom naštetio interesima Srbije po pitanju Kosova.

 

 

- Lično sam pročitao sva dokumenta Međunarodnog suda pravde o situaciji na Kosovu. Dobro se sećam odluke međunarodnog suda, koja kaže da u ostvarivanju prava na samoopredeljenje, određena teritorija bilo koje države nije u obavezi da traži dozvolu da proglasi suverenitet centralnim vlastima zemlje. To je rečeno za Kosovo, a ovo je odluka međunarodnog suda. I ovu odluku su svi podržali - rekao je Putin i na taj način opravdao postojanje samoproglašene države Kosovo zarad svojih interesa, prenose RIA Novosti.

 

 

 

 

 

 

Prištinski mediji su jedva dočekali da prenesu ovu izjavu ruskog predsednika i da likuju zbog nje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (9)

Loading
Solo

26.04.2022 19:27

Mi isto mozemo da se povodimo tim zakonom i nas narod moze da trazi nezavisnost u Bosni,Crnoj Gori i naravno na Kosovu istao kao sto Putin otcepljuje njegove Ruske teritorije sa Rusima u njemu..ali da li cemo mi da dobijemo neki signal za to otcepljenje to je pitanje za druge koji nazalost odlucuju o nama jos uvek jer mi cak ni sa Vucicem nemamo adekvatnu masu koja moze to da povede na svim poljima jer smo drustvo razjedinjeno na radnike,Politicare i Kriminalce dok nasa jalova SANU inteligencija nezna sta ce da radi od sedenja i gledanja Tv jer su svi toliko ostareli da jedino imaju snage da posete WC pet puta dnevno.....!!!

Odgovori 54 18
Imi

26.04.2022 19:43

Eto i Putin prica istinu

Odgovori 22 40
Dragan

26.04.2022 20:12

Putin nigde nije rekao da priznaje Kosovo nego je samo ponovio ono sto je rekao medjunarodni sud , a to je ako je medjunarodni sud priznao Kosovo sta se onda bunite za DNR iLNR I i zasto uvodite te silne sankcije. Svakako da ce tu njegovu izjavu svako tumaciti kako hoce i kako mu ide u korist ,a sustinu ce ispustiti.

Odgovori 135 25
Ja

26.04.2022 21:20

Ne vidim kako je to zabio nož u ledja Srbiji! Rekao je istinu! Ne mogu da postoje dvostruki aršini! Ako Kosovo ima pravo da se otcepi, imaju pravo i Donjeck i Lugansk! I to je činjenica, i sasvim u redu!

Odgovori 98 16