NEĆE BITI PREGOVORA U MARIJUPOLJU! Lavrov odbacio predlog Kijeva!

Autor:

Svet

26.04.2022

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov odbacio je danas predlog Kijeva da se mirovni pregovori Rusije i Ukrajine održe u ukrajinskoj luci Mariupolju.

NEĆE BITI PREGOVORA U MARIJUPOLJU! Lavrov odbacio predlog Kijeva!

Foto: Tanjug/AP/Printscreen

Sergej Lavrov žestoko udario na Zapad

On je nakon sastanka sa generalnim sekretarom UN Antoniom Guterešom rekao da je rano da se govori o tome ko će posredovati bilo kakvim pregovorima.

Lavrov je istakao da je Rusija privržena pronalaženju diplomatskog rešenja za Ukrajinu kroz pregovore.

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je danas šefu ruske diplomatije da je spreman da u potpunosti mobiliše resurse ove organizacije za spasavanje života i evakuaciju ljudi iz opkoljenog ukrajinskog grada Mariupolja.

Foto: Tanjug/AP

 

- Hiljadama civila hitno je porebna humanitarna pomoć radi spasavanja života, a mnogi su se evakuisali - rekao je Gutereš na konferenciji za novinare sa Lavrovom.

Guteres je rekao da su UN "spremne da u potpunosti mobilišu svoje ljudske i logističke resurse" i predložio koordinisani rad sa Crvenim krstom da bi se omogućio odlazak onih koji su utvrđeni u čeličani "Azovstal".

Govoreći o izveštajima o mogućim ratnim zločinima u Ukrajini, Guteres je rekao da je zabrinut i da to zahteva nezavisnu istragu, prenose Novosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading