ŽESTOKA REAKCIJE KINE I ODGOVOR RUSIJI! Lavrov govorio o Trećem svetskom ratu, Peking poslao JASNU PORUKU!

Autor: Republika

Svet

26.04.2022

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MInistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov govorio je o opasnosti od izbijanja Trećeg svetskog rata, a sada je stigla jasna poruka iz Pekinga.

ŽESTOKA REAKCIJE KINE I ODGOVOR RUSIJI! Lavrov govorio o Trećem svetskom ratu, Peking poslao JASNU PORUKU!

Foto: Tanjug/AP

Lavrov je u ponedeljak u intervjuu emitovanom na ruskoj televiziji govorio na temu rata u Ukrajini.

Upitan o riziku od Trećeg svetskog rata u poređenju sa kubanskom krizom 1962. godine, Lavrov je istakao da je nuklearno odvraćanje "principijelni stav" Rusije, ali da je opasnost "ozbiljna i ne može biti potcenjena".

Ne bih želeo da se ovi rizici sada veštački naduvaju, ali opasnost je ozbiljna, realna je, ne može se potceniti - rekao je Lavrov.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Lavrov govorio o Trećem svetskom ratu

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova odreagovalo je na ovakvu poruku Sergeja Lavrova.

- Niko ne želi da vidi izbijanje trećeg svetskog rata - rekao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin novinarima na brifingu u utorak.

Vang je ponovio nadu Kine da će strane "zadržati smirenost i uzdržanost" i "ostvariti mir što je pre moguće i izbeći nanošenje veće cene Evropi i svetu".

- Trebalo bi da razmislimo o tome kako se vrtlog geopolitičkih sukoba ponovo podigao u Evropi, više od 30 godina nakon završetka Hladnog rata - rekao je Vang.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pera ložač

26.04.2022 15:07

Kina je sledeća na tapetu za disciplinovanje ako Rusija bude uništena iliti,, učukani rogovi,, nemoj mnogo da verujete zapadnoj bagri jer oni ne podnose da neko bude bolji i napredniji od njih već sluga. Srećno vam bilo i bog na pomoći

Odgovori 19 7